Veszélyhelyzetekről a legkisebbeknek

Az Érdi Tűzoltóság Törökbálinti Őrséről érkezett egy tűzoltóautó legénységével a diósdi óvodába. Az óvónők azzal a nem titkolt szándékkal szervezték meg ezt a programot a gyerekeknek, hogy már idejekorán felhívják a figyelmet a tűz veszélyeire.

Hasonló tartalmaink:

A tűz érdekli a legkisebbeket, hiszen fényes, meleg és füstje is van. Az még talán csak fokozza az érdeklődésüket, ha szülőként egyszerűen tiltjuk őket a tűzgyújtástól. Pedig a figyelmet a tűz és a vele járó füst veszélyeire felhívni nagyon fontos már óvodás korban, hiszen ilyenkor a gyerekeknek a felnőtteknél még sokkal kisebb a veszélyérzetük.

IMG_20160209_102824

Hercel András, tűzoltó törzszászlós felhívta a kisgyerekek figyelmét arra, hogy a tüzet ne titkolják el, mindig szóljanak felnőttnek, és arra is, hogy soha ne bújjanak el tűz esetén, mert az a mentést nehezíti. Majd hozzátette: a tűzoltók nemcsak tüzet oltanak, hanem más mentési munkálatokban is részt vesznek, mint például a közúti balesetek, de ilyenkor, télen gyakori a jégről való mentés is.

Az óvodások meghallgathatták a szirénát, felpróbálhatták a tűzoltósisakot és megnézhették azt is, hogy milyen magasra szór a vízsugár a tömlőből.

IMG_20160209_104210

A tűzoltó törzszászlós végül elmondta, hogy nagyon örülnek minden ilyen jellegű felkérésnek és szívesen mennek bemutatót tartani óvodákba és ennél sokkal komolyabb előadást is tartanak iskolásoknak, ha van rá igény. Mindezt azért teszik, hogy sokkal óvatosabb, körültekintőbb és felelősségteljesebb felnőttek váljanak a gyerekekből.

Címkék