Új szakosztály az Érdi VSE-nél

Sajtótájékoztatót tartott az Érdi VSE labdarúgó szakosztálya csütörtökön. A tájékoztatón a vezetők beszámoltak a felkészülésről valamint a keretben beállt változásokról, és természetesen bemutatkoztak az új igazolások is. Emellett érintették az utánpótlás helyzetet és tájékoztatták a jelenlévőket a nemrégiben alakult női szakosztályról is.

Hasonló tartalmaink:


A férfi labdarúgók, a tollaslabdázók és a sakkozók mellett egy negyedik szakosztályt indított az Érdi VSE együttese, ezentúl már a nők is labdába rúghatnak a városban, ugyanis Novák Ferenc, klubelnök sajtótájékoztatón jelentette be a női foci megjelenését.
„A várakozás egy új, bíztató jövőképet jelent nekünk, a labdarúgás a harmadosztályban eléggé közismert, feladja a leckét a felkészülésre. Az őszi szereplésünket kiértékeltük, vegyes volt, különösen a szezon befejezése.” – fogalmazott Novák Ferenc, az Érdi VSE elnöke.

„Új helyzetben kezdtük a felkészülést köszönhetően az új műfüves pályának. Fontos az NB III-as szereplés, de mellette ugyancsak fontos az utánpótlásképzés. Szépen fejlődik, részben az edzők munkája, részben pedig a lehetőségek bővülése – itt is vissza kell utalni a műfüves pályára, mert óriási lehetőséget ad a fiataloknak.” – tette hozzá Novák Ferenc.

Az Érdi VSE-nek jelenleg nyolc utánpótlás csapata van különböző korosztályokban, melyek létszáma egyenként eléri a húsz főt, azaz az egyesület labdarúgóinak száma a kétszáz felé közelít – ezt segíti a klubelnök bejelentése is, hiszen már a női labdarúgó szakosztály is elindult.

Would you like to replay the video?

„Megkerestek bennünket érdi lányok, hogy szeretnének focizni. Nem kellett sokáig győzködni minket és úgy ítéltük meg, hogy megpróbáljuk megteremteni a feltételeket a felnőtt bajnokságban való induláshoz – ez az őszi bajnoki nyitánnyal fog megvalósulni. Az elnökség úgy döntött, felkarolja a női labdarúgást Érden.”

„Tanulva az érdi női kézilabda nagyszerű sikereiből egy pár éven belül remélem, hogy a női labdarúgás is olyan vonzó lesz, mint a kézilabda. Fel szeretnénk építeni egy női utánpótlást is az őszi szezon előtt, de tervezünk bemutatómérkőzéseket az NB III-as férfi csapat meccsei előtt.” – jegyezte meg az Érdi VSE első embere.

Limperger Zsolt, a gárda felnőtt csapatának vezetőedzője vette át a szót és a fekészülésről, illetve a két új igazolásról beszélt. „Azt a munkát, amit terveztünk, azt nagyjából elvégeztük, mert egyszer-kétszer adódtak időjárásbeli problámáink, de ezzel minden csapat szembesült. Bizakodva várjuk a tavaszt, igaz mindegyik csapat erősödött, szóval nehéz lesz, az őszi is az volt, de a tavaszi nehezebb lesz. Bízom benne, hogy egy olyan, vagy jobb tavaszt tudunk produkálni, mint őszt.” – mondta Limperger Zsolt.
A két téli igazolásról, a védekező középpályás Pallagi Botondról és a támadó középpályás Korozmán Norbertről ide kattintva olvashat bővebben.

Az Érdi VSE férfi labdarúgói három felkészülési mérkőzéssel csiszolták a csapat játékát, készülve a február 14-i, MTK Budapest II elleni idegenbeli rajtra.

Először az Újpest II csapatát 4–0-ra (Gólszerzők: Skita 2, Pallagi, Palásthy) győzte le az első keret, majd a második mérkőzésen az Üllő 3–2-re kapott ki az érdiektől (Gólszerzők: Kelemen 2, Gyurácz). Az NB III Keleti csoportjának második helyén álló Dunaharaszti ellen az első félidőben a tervezett kezdőcsapat lépett pályára és nagyszerű játékkal lepte meg a hazaiakat. A vendég érdiek kétszer is bevették a hazaiak kapuját, de a játékvezető egyszer tévesen egyszer jogosan les miatt érvénytelenítette a találatokat. A 60. percben hét cserét is végrehajtott Limperger Zsolt vezetőedző és ez rá is nyomta bélyegét a találkozóra. A hazai Dunaharaszti gyorsan háromgólos előnyre tettek szert. Negyedóra után rendezte a sorait az érdi gárda és előbb Csizmadia szépített, majd Kelemen találata tette szorosabbá a találkozót, de így is 3–2-re kikaptak Limperger Zsolt fiai.

Címkék