Előre Rióért!

Aranyérmet szerzett a női tőrcsapat a kerekesszékes vívók egri világkupa versenyén. A három érdivel, Krajnyák Zsuzsannával, Dani Gyöngyivel és Jurák Andreával, illetve Hajmási Évával kiálló magyar tőrcsapat a fináléban a kínaiak 45–42-es legyőzésével hódították el az aranyérmet.

Hasonló tartalmaink:

A tőrcsapat a legjobb nyolc között ellenfél nélkül lépett tovább az elődöntőbe, ahol az oroszokat simán 45–36-ra verték, így a döntőben a Hongkongot legyőző kínaiakkal küzdöttek, és három tussal, 45–42-re nyertek. A dobogó legalsó fokára a hongkongiak állhattak.

Az egri viadal pénteki napján a hazai delegáció legjobb egyéni eredményét elérve Krajnyák Zsuzsanna tőrben bronzérmet szerzett.

HajmasiEva_DaniGyongyi_KrajnyakZsuzsanna_JurakAndrea

Hajmási Éva, Dani Gyöngyi, Krajnyák Zsuzsanna és Jurák Andrea

Mint arról korábban beszámoltunk Dani Gyöngyi a verseny nyitónapján legjobb magyarként nyolcadik helyen végzett a párbajtőrözők B sérültségi kategóriájában.

Az egri világkupán huszonöt ország 158 versenyzője vett részt, és a vk része a paralimpiai kvalifikációs sorozatnak, a világkupából még egy forduló van hátra, míg a riói paralimpián indulók névsora a májusi Európa-bajnokságot követően lesz végleges, de már öt kerekesszékes vívó indulására van komoly esély.

Fotók: mti.hu

Címkék