Érden játszott a Kossuth-díjas hegedűművész

Baráti Kristóf, Liszt Ferenc-díjas és Kossuth-díjas hegedűművész volt a vendége a legutóbbi zenei klub találkozójának. A meghívott zenész egy különlegességgel is készült az alkalomra, elhozta magával eredeti Stradivari hegedűjét, amelyet meg is szólaltatott az est folyamán.

Hasonló tartalmaink:

Baráti Kristóf hegedűművész a Zenei Klub vendégeként többek között beszélt gyermekkoráról, arról az időszakról, amikor közel került a zenéhez, megismerkedett a máig szeretett hangszerrel, a hegedűvel.

Az alapvetően zenész családból származó, 12 éves koráig szüleivel Venezuelában élő művész első zenekari kíséretes koncertjét Magyarországtól távol adta még 8 éves korában. Miután a család visszajött Magyarországra, már a Zenekadémián a Kiemelt Tehetségek Osztályában tanult, később pedig Párizsban tovább erősítette zenei tudását. Rengeteg koncertet ad egy évben, de igyekszik megtalálni azokat a lehetőségeket, hogy közönségével közelebbről is megismerkedjen, így örömmel fogadta el az érdi felkérést.

16_02_15_barati_kristof_2

Baráti Kristóf az 1703-ban készült Stradivari hegedűn játszott is az érdi közönségnek.

A hegedűművész szerint mind a mai napig nagy népszerűségnek örvend a komolyzene, hiszen akár itthon, akár külföldön koncertezik, telt ház előtt lép a színpadra. Ameddig ez így van, a klasszikus zene nincs veszélyben – tette hozzá.

Baráti Kristóf a chicagoi Stradivari Alapítványnak köszönhetően egy 1703-ban készült Stradivari hegedűn játszik immár 11 éve. Ezt a különleges hangszert is elhozta magával és játszott is rajta az érdi közönségnek. A Stradivari hegedűk különlegességét a koruk és az egyedi hangzásuk adja – emelte ki a művész.

Baráti Kristóf a komolyzenei élet elismert hegedűművésze, 2011-ben megkapta a legmagasabb zenei elismerést a Liszt Ferenc-díjat, három évvel később pedig a legrangosabb állami kitüntetést, a Kossuth-díjat is átvehette.

Would you like to replay the video?
Címkék