Öt aranyat, öt ezüstöt és négy bronzérmet hagytak itthon

A magyar karate legnagyobb versenyét rendezték szombaton az Érd Arénában. Kilenc ország több mint háromszáz karatékája érkezett a II. ENSI Érd Kupára, melyen az érdiek öt arany-, öt ezüst-, és négy bronzérmet szereztek.

Hasonló tartalmaink:

190 kupa került kiosztásra a nemzetközi kyokushinkai versenyen, ahova az Egyesült Királyság, Izrael, Ausztria, Szlovákia, Lengyelország, Románia, Szerbia, Horvátország és hazánk versenyzői érkeztek (a németek vezetője balesetet szenvedett, így visszamondták a versenyt).

Ha azt mondjuk egy karatékának, hogy itt van Kancho Shokei Matsui, akkor rögtön leesik az álla, ő nem más, mint a Nemzetközi Karate Szervezet (IKO) elnöke, nyolcadik danos mester, ő volt az egyik prominens vendége a II. ENSI Érd Kupának, aki mellett Shihan Katsuhito Gorai, a szervezet nemzetközi kapcsolatokért felelős vezetője, technikai igazgatója, hatodik danos mester, valamint Shihan Wakiuchi Tsutomo Branch Chief, szintén hatodik danos mester a helyszínen tekintették meg a döntőket, illetve adták át a díjakat.

Az érdi egyesületből huszonöt versenyző vett részt és közülük tizennégyen érmes helyen végeztek, viszont két éremesélyes érdi megsérült. Az Érd Kiváló Sprtolója díjat néhány hete kapta meg Parádi Péter, aki kézsérülés miatt nem tudta befejezni a versenyt, hasonlóan öccséhez, Parádi Patrikhoz, akinek viszont a lába sérült meg.

„Sikerült gördülékenyen lebonyolítani a versenyt, a visszajelzések pozitívak voltak, mind a rendezéssel, mind a csarnokkal kapcsolatban.” – értékelt Sensei Kurucz Mihály, az érdi egyesület elnöke, mely a hazai szövetség társszervezőjeként segítette a kupát.

„Ez egy nagyon jó csarnok és az érdi dojonk már régóta működik, a 2013-as U19-es kézilabda világbajnokságra üzembe helyezték, onnantól kezdve számos sportrendezvénynek ad már otthont. Tavaly mi is ide kerültünk, akkor nagyon jól sikerült a versenyünk, impozáns a csarnok, ezért választottuk újra ezt a helyszínt” – fogalmazott Shihan Halász Károly, a Magyar Karate Szakszövetség Kyokushin Stílusszervezetének a vezetője.

Vasárnap Kancho Shokei Matsui tartott szemináriumot, ami megkoronázta az előző napi versenyt. A mester egy két és félórás edzést vezényelt a hazai, illetve környező országokbeli karatékáknak, ahol leginkább a különböző technikákat csiszolták, és amely rendkívül nagy koncentrációt igényel, hiszen vagy a mesterre, vagy a technika legpontosabb véghezvitelére kellett figyelni.

„Körülbelül 100-120-an voltak az egyik csarnokban, ahol Kancho Shokei Matsui tartott előadást, míg a kisebbeknek a birkózócsarnoban Wakiuchi Tsutomo tartott egy edzést. Mindig tanulunk valami újat, de ezeknek a szemináriumoknak a technikák letisztulása a lényege.” – számolt be Kurucz Mihály.

Would you like to replay the video?

Az Érdi Kyokushin Egyesület eredményei:

I. hely: Ercsényi Dária, Ercsényi Dorka, Pálfi Zsombor, Orosz Dávid, Vitay Luca

II. hely: Kurucz Boglárka, Patyi Gergő, Pereznyák János, Tóth Gábor, Zólyomi-Zsirkai Amira

III. hely: Herendi Péter, Kis Bernadett, László Elizabet, Tihanyi Kende

 

Címkék