“Javítani fogunk az intézkedéskultúrán!”

Bemutatta az új Közterület felügyeleti csoportvezetőt, Sike Attilát ma délelőtt T. Mészáros András polgármester. A heti rendszerességgel megtartott sajtótájékoztatón a városvezető örömmel számolt be az érdi Ifjúsági Önkormányzat sikereiről is.

Hasonló tartalmaink:

Dr. Bács István alpolgármester javaslatára döntött januárban a közgyűlés arról, hogy a közrend érdekében további 5 fővel növekedjen a város közterület-felügyelőinek száma. Jelenleg 8 fő tud területen munkát ellátni, de azt szeretnék, ha választókerületek számával megegyező közterületen dolgozó munkatárs volna, így biztosítva a nagyobb közbiztonságot. Első lépésként vették fel az egykori katonatisztet, Sike Attilát, aki már aktív közreműködője lesz az új munkatársak kiválasztási folyamatának. Az új csoportvezető egyik legfontosabb céljául tűzte ki maga elé, hogy javítsa a város lakói és a közterület-felügyelők közötti kommunikációt. Ezen felül optimalizálni kívánja a város rendészeti szerveivel való közreműködést  és párbeszédet.

Tanulást segítő program indult a közelmúltban az érdi általános iskolákban. A program a  az érdi Ifjúsági Önkormányzat támogatásával valósul meg. A gyerekek csoportfoglalkozás keretében, rászorultság alapján akár ingyenesen vehetnek részt a tanulássegítő foglakozásokon, amellyel akár másfél, két jeggyel javulhat az átlaguk, mutatott rá T. Mészáros András polgármester.

A gyerektanfolyam egy olyan program, mellyel a gyerekeket megtanítják arra, hogy hogyan tudják felismerni, és egyszerű, hatékony módszerekkel megoldani saját problémáikat. A cél, hogy újra kedvüket leljék a tanulásban, olyan könnyed és örömteli tapasztalat legyen számukra a tanulás, mint egészen kicsi korukban volt.

A gyermekek a tanfolyamon mindenekelőtt azt tanulják meg, hogyan tudnak segíteni maguknak, anélkül, hogy másokra – szüleikre, tanáraikra, társaikra – lennének utalva. Fontos szerepet kap a saját felelősségük kérdése. Minden ember – minden gyerek csodálatos, egyedi, egyformán értékes teremtmény. Éppen ennek a tudatosítása a legfontosabb ennél a tanfolyamnál!

A tanfolyam elvégzése után a gyerekek jobban érzik magukat, amin akarnak tudnak javítani. Eredményesebben fognak tanulni. Magabiztosabbak lesznek és jobban fognak hinni önmagukban. Képesek lesznek bármit elérni az életben, amit csak szeretnének. Megtalálják és meg is fogják tudni fogalmazni a céljaikat. A tanfolyam segít a tanulási problémákon, írási, olvasási problémákon, magatartászavaron, önbizalomhiányon, a helyes testkép kialakításában, valamint a pozitív önértékelésben.

Reidinger Erzsébet egy ideje sikeresen foglalkozik a Teleki Sámuel Általános Iskola diákjaival. A kineziológus tapasztalatai szerint a programban résztvevő gyerekek átlaga másfél; két jegyet javult. Az érdi általános iskolákban előzetes felmérés alapján már zajlanak a képességfejlesztő csoportfoglakozások.

További információk a programról Reidinger Erzsébettől kérhetők a 0620 232 9786-os telefonszámon, vagy pedig személyesen március 11-én 17:30-tól a Szepes Gyula Művelődési Központban megtartott előadáson.

Would you like to replay the video?
Címkék