Elfogadták Érd idei költségvetését

Megalkotta Érd Megyei Jogú Város közgyűlése csütörtökön délután a település 2016. évi költségvetési rendeletét, amely alapvetően két tényezőből áll: az egyik a város biztonságos működését teszi lehetővé, míg a másik a “Modern Városok program” érdekében tett fejlesztési céljait szolgálja.

Hasonló tartalmaink:

A költségvetési rendelet mellékletét képező, számszaki adatokat tartalmazó táblázatok a korábbi évekhez képest új, áttekinthetőbb szerkezeti rendben kerültek előterjesztésre. Ennek oka, hogy a Polgármesteri Hivatal a 2015. évben megvásárolta a Forrás SQL rendszer költségvetés tervezési modulját, amely – számos egyéb pénzügyi szakmai előnye mellett -lehetővé teszi a tervezett előirányzatok egyszerűbb, szemléletesebb bemutatását, továbbá az előirányzatok zárt rendszerben történő, automatikus könyvelését, amely egyszerűsíti a munkafolyamatokat és csökkenti a hibalehetőségeket.

A rendelet-tervezet szerinti költségvetési főösszeg 14 milliárd 787 millió forint, amely hitelfelvételt nem tartalmaz. Az általános tartalék 100 millió forint, a céltartalék összege pedig 209 millió forint összegben került megállapításra.
Az önkormányzat jelentős költségvetési bevételeit két nagy csoportra lehet tagolni: a normatív bevételekre, melynek összege 3 milliárd 233 millió forint, amely a költségvetési törvény szerint a feladatfinanszírozási rendszerben a tavalyi évhez képest 329 millió forinttal több, s ebből kiemelendő, hogy növekedett a tavalyihoz képest a szociális feladatokra szánt támogatás és az ingyenes gyermekétkeztetés. A másik fő bevételi forrása az önkormányzatnak a helyi adó bevétel, amelynek tervezett összege 3 milliárd 346 millió forint.

Fő fejlesztésekre ebben az évben azt a 4 milliárd forintot fordítják, amit a Kormánytól kapott a város a Modern Városok program részeként. Ezenkívül fejlesztésekre további 652 millió fordítanak.

Szociális ellátásokra a rászorulók részére 243 millió forintot fordít. Az intézmények zavartalan és biztonságos működése céljául 1 milliárd 205 millió forintot szánnak. A Polgármesteri Hivatal költségvetési főösszege 1 milliárd 325 millió forint. Az önkormányzati cégek működéséhez 696 millió forintot biztosítanak.

A költségvetési rendeletben található előirányzatok a város biztonságos működéséhez kellő fedezetet adnak, s jelentős fejlesztéseket tartalmaznak.

Would you like to replay the video?
Címkék