Csodák városa

Ezzel a címmel tartottak hétfőn délután közös sajtótájékoztatót a baloldali pártok – az MSZP, a DK és az Együtt – érdi vezetői.

Hasonló tartalmaink:

Elsőként Szűcs Gábor önkormányzati képviselő (MSZP) lépett a mikrofonhoz, aki szerint: a szokatlan címmel a városvezetésre, illetve annak elfogadhatatlan döntéseire kívánják felhívni a figyelmet. Elfogadhatatlannak tartják ugyanis, hogy majálisra idén nem jut egyetlen fillér sem. Követelik – fűzte hozzá Szűcs Gábor –, hogy a polgármester vonja vissza ezt a döntést, és a költségvetés tartalékának terhére biztosítson forrást a május elsejei programokra.

Gregus László (DK), az Ifjúsági Önkormányzat oktatást segítő programjával kapcsolatban kifejtette: nem a kiszámíthatóság, a tanítási és tanulási demokrácia biztosítása, a nyugodt légkör, a fejlesztők és segítők részvétele által kívánják elérni az eredményes oktatást, hanem egy szakmai bizonyítékokkal eddig nem igazolt „tudomány” által. Javasolta: inkább vizsgálják felül, elegendő-e az érdi iskolákban a fejlesztőpedagógusok száma.

Csornai Károly (Együtt) „a kockás inges forradalomról” mondta el gondolatait. Szerinte beigazolódott: nagy baj van oktatásban, ezért nem foltozgatni, reformálgatni kell, hanem át kell szervezni. Javasolják – tette hozzá –, hogy az érdi önkormányzat is tűzze napirendre az oktatás helyzetét, vizsgálja meg az iskolafenntartás lehetőségeit, mert az a meggyőződésük, hogy jobb kezekben volt az oktatás az önkormányzatnál, mint most a KLIK-nél.

Would you like to replay the video?
Címkék