Egyre több a vírusos megbetegedés

Torokfájás, nátha és köhögés: ilyen és ehhez hasonló tünetekkel egyre többen jelentkeznek háziorvosuknál a betegek. Ezek valamilyen vírus okozta megbetegedések, de nem minden esetben az influenza vírusról van szó.

Hasonló tartalmaink:

Sok a vírusos megbetegedés, azonban közülük kevesen influenzásak – mondta el híradónknak dr. Varga Dániel. A családorvos kiemelte: ez köszönhető annak, hogy sokan beoltatták magukat az influenza elleni védőoltással. A betegek között több a fiatal, hiszen az idősebb korosztály beoltatta magát az influenza elleni védőoltással, így ők nem betegszenek meg – tette hozzá a családorvos. Dr. Varga Dániel kiemelte, hogy emiatt nem is beszélhetünk influenza-járványról.

Sok esetben lázzal, fejfájással járó megbetegedésre is panaszkodnak a páciensek, amelyre nem minden esetben szükséges antibiotikumot szedni – hangsúlyozta a családorvos. Betegség idején fontos a vitamin és a folyadékpótlás, lázcsillapítás és diéta, de ha a tünetek erősödnek, akkor szükséges lehet a bakteriális felülfertőzés kezelése.

Would you like to replay the video?
Címkék