Nyílt nap a Batthyány iskolában

Ezen a héten is folytatódnak a város általános iskoláiban zajló nyílt napok, ahova a jövendőbeli elsősöket és szüleiket várják, hogy személyesen is megismerkedhessenek az adott tanintézménnyel. Kedden délelőtt a Batthyány Általános Iskolába várták az érdeklődőket.

Hasonló tartalmaink:

Az általában iskolakóstolgatóként ismert kezdeményezés a Batthyányban is sok éves múltra tekint vissza, ahol idén egy több napos programsorozatot keretében ismerkedhetnek az iskolával a most még óvodás gyerekek és szüleik. A hétvégén megtartott sportnap után kedden délelőtt két rendhagyó tanórára ülhettek be az érdeklődők, akik zsúfolásig meg is töltötték a termet.

A Batthyány Iskola a jövő tanévtől is két elsős osztályt szeretne indítani. Az általános tantervű osztály mellett a gyerekek – az intézmény profiljának megfelelően – egy sportiskolai osztályba is jelentkezhetnek. A tananyag mindkét esetben ugyanaz, kiegészítve természetesen az adott tagozat speciális követelményeivel, így például az emelt óraszámú testneveléssel. Az igazgató elmondta, a földrajzilag hozzájuk tartozó gyerekek beiskolázása mellett természetesen arra is van mód, hogy a város más körzeteiből is érkezzenek diákok.

Would you like to replay the video?

A Batthyányból kikerülő gyerekek közel nyolcvan százaléka érettségit adó középiskolában folytatja a tanulmányait. Rozgonyi János, igazgató szerint ez is jól mutatja az iskolában zajló oktatói munka minőségét. Aki pedig – a mostani nyílt naphoz hasonlóan – szeretné ezt a munkát közelebbről is megismerni, azokat az iskola a továbbiakban is várja az iskolakóstolgató foglalkozások következő eseményein.

 

Címkék