Rendhagyó énekóra Diósdon

Rendhagyó énekórát tartott a Muzsikás együttes Diósdon az Eötvös József Német Nemzetiségi Általános Iskolában délelőtt. A koncert alatt érdekes és fontos információkat tudhattak meg a diákok a népzenével kapcsolatban.

Hasonló tartalmaink:

A Muzsikás együttes 2004-ben indította útjára a Rendhagyó Iskolai Énekóra elnevezésű programját, melynek keretében általános és középiskolákba látogatnak és hangszeres bemutatóval egybekötött koncertet adnak a tanulóknak. A rendkívül gazdag Kárpát-medencei hagyományos népzene egyszerre ősi és modern, mindezeket meg kell ismerniük a fiataloknak – mondta el Sipos Mihály. A Muzsikás egyik alapítója hozzátette: a foglalkozás során a tanulók számos érdekességet is megtudhatnak a népzenével kapcsolatban a hangszerekről és közös éneklésre is sor kerül minden alkalommal.

A zenei élményhez jutás, az éneklés, a zenetanulás és a zene befogadásának képessége jótékony hatású, nemcsak az általános iskolás műveltségi szint emeléséhez, de a testi-lelki harmóniához is. Kimutatták, hogy a rendszeres zenei élmény a fegyelmet, a koncentrálóképességet és a teljesítményt is fokozza – hangsúlyozta Sipos Mihály. A zenész hozzátette: ezért tartja fontosnak a Muzsikás a jövő nemzedéke számára a népzene megismerését és befogadását.

Would you like to replay the video?
Címkék