Népszerűek a Bolyai speciális programjai

Szombaton délelőtt nyílt napot tartottak a Bolyai János Általános Iskolában. Elsősorban azokat a szülőket várták, akik kíváncsiak az iskola napi működésére és szerették volna megnézni gyermeküket tanulás közben. De azok jelenlétére is számítottak, akiknek gyermeke szeptemberben kezdi az első osztályt.

Hasonló tartalmaink:

A nyílt napon hagyományosan mindkét épületben volt lehetőségük a szülőknek betekinteni az iskolában zajló szakmai munkába. Míg az Alsó utcában a leendő első osztályosok szüleit várták a szombati nap folyamán, az Erzsébet utcai épületben a már az intézménybe járó tanulók szülei vehettek részt a nyílt nap programjain. Ahogy minden évben, ezúttal is nagy volt az érdeklődés a szülők részéről, mert ilyenkor van lehetőség megismerkedni az iskola speciális programjaival is.

A programok közül Baranyi Teréz, az Érdi Bolyai János Általános Iskola igazgatója kiemelte a német-magyar két tanítási nyelvű programot, amely első osztályos kortól van az iskolában, és az emelt óraszámú angol nyelv és matematika oktatást, amely ötödik évfolyamtól választható.

Az iskolában a szülők tájékoztatást kaptak arról is, hogy a speciális oktatási programokra hogyan tudnak jelentkezni gyermekeik. Sok szülő úgy érkezett a nyílt napra, hogy a nagyobbik gyermeke már itt tanul, a kisebbik pedig még beiskolázás előtt áll. Voltak olyanok is, akik csak kíváncsiak voltak arra, hogy milyen egy-egy tanítási óra az intézményben.

Az emelt óraszámú matematika oktatás, valamint a két tanítási nyelvű program is igen népszerű, amit az is mutat, hogy ezekből a tantárgyakból kiemelkedő eredményeket érnek el a diákok a tanulmányi versenyeken.

Címkék