Az Ifjúsági Önkormányzat adománya

CD és DVD lejátszót adományozott az Ifjúsági Önkormányzat az érdi Habilitációs Központnak. Az adományt Gregor Alexandra, Erdélyi Áron és Méreg Benjamin adta át. Az Ifjúsági Önkormányzat tagjai egy karácsony előtti látogatáskor tették fel a kérdést az intézmény munkatársainak, hogy lenne-e bármi, amiben segítséget tudnának nyújtani a hátrányos helyzetű, fogyatékkal élő emberek fejlesztésével foglalkozó központnak.

Hasonló tartalmaink:

A központ feladata, hogy az akadályozottsággal élő gyermekeket és fiatalokat – az egyéni sajátosságok fegyelembevételével – a gyógypedagógia alapelveinek alkalmazásával nevelje az alapvető szokások kialakítására, közösségi tevékenységre, szervezze egészségügyi és értelmi állapotuknak megfelelő foglalkoztatásukat. A Habilitációs Központ gondozottjai általában zenére dolgoznak, s emiatt is kérték ezeket a technikai berendezéseket. A DVD lejátszót az autista csoport kapta, aminek nagyon örültek, a CD-s magnó esetében azonban nagyobb volt az öröm, hiszen éppen az átadás napján mondta fel a szolgálatot a korábbi készülék.

A Habilitációs Központban egyébként heti rendszerességgel tartanak zeneterápiás foglalkozásokat  zenepedagógus vezetésével. A Csengettyű Együttesük sok sikeres fellépésen szerepelt már, és a színjátszó csoport is több filmet készített, megmutatva magát fesztiválokon.

Az intézmény kiemelten fontosnak tartja, hogy a hátrányos helyzetű, fogyatékkal élő fiatalok is részt vehessenek rekreációs programokon, hogy megtanítsák őket a szabadidő felhasználásának leghasznosabb módjaira, s ebben most partnerre leltek az Ifjúsági Önkormányzat személyében.

Gregor Alexandra diák-alpolgármester, az Ifjúsági Önkormányzat szóvivője elmondta, közülük is sokan tartottak a látogatásoktól, pedig mint később kiderült, nagyon tanulságosak voltak ezek az alkalmak. Sőt, a továbbiakban mindezt akár egy állandó programként, szélesebb körben is eltudná képzelni az érdi fiatalság számára. A két fél hozzátette, már most megegyeztek arról, hogy az együttműködésnek lesz folytatása.

Címkék