Legyen szebb kétszáz gyermek karácsonya!

A Szeretetcsomag elnevezésű városi akció keretében több mint kétszáz nehéz körülmények közt élő érdi gyermeknek tehetik szebbé a karácsonyát azok, akik megtöltenek egy cipősdobozt új – illetve nem használt – játékkal, meséskönyvvel, írószerrel, csokoládéval.

Hasonló tartalmaink:

Pulai Edina képviselő (Jobbik), a Szeretetcsomag akció kezdeményezője tudósítónknak elmondta: az akciót  a Család- és Gyermekjóléti Központ, valamint önkéntesek és támogatók segítségével szervezik, és több helyszínen is várják majd a segítőkész lakosok által összeállított csomagokat.

Érd-alsónál, a bevásárlóközpont melletti Európa-sétányon álló faházban december 9-én, 10-én és 16-án 9 és 17 óra között, az Érd Arénában pedig  december 9-16. között reggel 8-tól este 8-ig lehet leadni az ajándékdobozokat. A szervezők kérik az adományozókat, hogy a csomagokba ne kerüljön romlandó élelmiszer.
– Aki szívesen adományozna gyümölcsöt, kérjük, külön csomagolva adja át a gyűjtőhelyen – fűzte hozzá Pulai Edina.

A cipősdobozokat nem szükséges becsomagolni, az viszont segítséget jelent, ha az adományozó ráírja, hány éves és milyen nemű gyereket kíván megajándékozni.

A dobozokat a Család- és Gyermekjóléti Központ szállítja ki a rászoruló családoknak; mint Bereiné Petrik Mária intézményvezetőtől megtudtuk, már készül a megajándékozandók listája, ami várhatóan kétszáz-kétszázötven nevet tartalmaz majd. Természetesen a Családok Átmeneti Otthonában élő gyerekekre is gondolnak.

p10_csomag

 

Címkék