Petőfi.hu

Petőfi.hu címmel tartottak az 1848-49-es forradalom és szabadságharc tiszteletére emlékező előadást a Vörösmarty Mihály Gimnázium diákjai a Szepes Gyula Művelődési Központban. A darabot a gimnázium diákszínpadjának tanulói adták elő.

Hasonló tartalmaink:

A Petőfi.hu című darabot az iskola egyik pedagógusa, Ungvári Zsolt írta, aki igyekezett ezen keresztül valami újdonságot adni a diákoknak, úgy, hogy közben a nemzeti ünnep értékei is hangsúlyosak maradtak az előadás során. Benczéné Dizseri Márta igazgatóhelyettes pedig színpadra vitte a darabot.

A diákokat megérintette az előadás, egy-egy ilyen alkalommal felerősödik bennük az érzés, ami segít megérteni a kor lelkületét. Ilyenkor felidézik a történelmi eseményeket, amelyek jelentőségét a színpadi mű is kihangsúlyozza. erdélyi Áron, diákalpolgármester, a Vörösmarty Mihály Gimnázium tanulója elmondta, hogy mindenkiben meg kell legyen a demokráciára való vágy és ma, amikor erre lehetőség van, tudni kell élni vele, így leszünk méltók a márciusi ifjak örökségére.

A próbák februárban kezdődtek, azóta a különböző évfolyamokról érkező szereplők egy jó társaságot alkotnak, mindenki megtalálta a helyét a színpadon, így igazi közösségépítő szerepe is van ennek az előadásnak.

A gimnázium diákjai a darabot elviszik külföldre is, így a darabot legközelebb testvérvárosunkban, Szászrégenben láthatja a közönség.

Would you like to replay the video?
Címkék