Hó is eshet március 15-én

Sehogy sem szabadulunk a téltől! Utolsó erőlködéseit pont március 15-én érezhetjük, ugyanis havazásra, havas esőre és hózáporokra lehet számítani az ünnepen.

Hasonló tartalmaink:

Ma még ugyan verőfényes napsütésre ébredhettünk, délutánra pedig egy üdítő sétához kedvez a plusz 10 fok, holnap azonban 180 fokos fordulatot vesz az időjárás: nemzeti ünnepünkre egy magassági hidegörvény nedvesebb levegőt hoz, így észak, északkelet felől többfelé számíthatunk havazásra. A Dunántúl északi felén az északi, északnyugati szél is felerősödik, hajnalban -3, +2, napközben 2-7 fokot mérhetünk – írja az Időkép.

Ha az érdi városi ünnepséget választják, öltözzenek fel rétegesen!

Míg az ország nyugati régióiban továbbra is csapadékos marad az idő, addig szerdára kelet felől csökkennek az esőzések, bár a szél még többfelé élénk lesz. Az éjszakai hőmérséklet -2 és + 2 fok körül alakul majd, délután 6-11 fok várható.

Csütörtökre mérséklődik a légmozgás és jobbára napos, száraz időnk lesz. A hajnal ugyan még fagyos marad, de délután 8-12 fokig emelkedik a hőmérséklet, péntekre pedig még feljebb csúszik a hőmérő higanyszála.

Ne csapja be a napsütés!

Hétfőn ugyan frontmentes, napos időre számíthatunk, a magasban azonban már megkezdődik a lehűlés és a továbbra is szeles idő hatására alacsony lesz a hő- és komfortérzet, így ajánlott rétegesen öltözködni. Az időjárásra különösen érzékenyek körében fejfájás, nyugtalanság is jelentkezhet.

Címkék