Jubileumi hangversennyel ünnepelt a Művészeti Iskola

Megalapításának 50. évfordulóját ünnepli a Lukin László Alapfokú Művészeti Iskola. A jubileumi esemény alkalmából pénteken az intézmény történetét bemutató kiállítás nyílt, valamint ünnepi hangversenyt tartottak a Szepes Gyula Művelődési Központban.

Hasonló tartalmaink:

A Lukin László Alapfokú Művészeti Iskola elmúlt ötven évének legfontosabb eseményeit, történéseit mutatja be 14 tablón az a kiállítás, amely az alapítás félszáz éves évfordulójának tiszteletére nyílt meg a Szepes Gyula Művelődési Központban. A tárlatot a zeneiskola egykori és jelenlegi munkatársai állították össze – hangsúlyozta az intézmény igazgatója, Stibló Anna. Majd hozzátette: két tabló az iskola történetéről szól, a többi pedig tematikusan mutatja be a versenyeredményekről, a tovább tanulókról, a zenekarokról, különféle tevékenységekről és táborokról. A tablók mellett egyéb, az intézmény életében fontos szerepet játszó tárgyakat: kupákat, serlegeket is kiállítottak.

A kiállítás megnyitóját követően a művelődési ház dísztermében elkezdődött az ünnepélyes, jubileumi hangverseny, amelyen a diákok, a zeneiskola együttesei és a tanárok is színpadra léptek. Szerepeltek a hangversenyen a szombati kamarazene versenyen sikeresen szereplő saját produkciók is és a zeneiskola saját együttesei is. A hangverseny végén a gyerekekből alkotott egyesített kórus és az egyesített zenekar lépett fel, így szinte mindenki egyszerre a színpadon lehetett, mely szintén az est egyik célja volt – emelte ki Stibló Anna.

A hangversenyre változatos műsorral készültek a fellépők. A komolyabb zeneszámok mellett könnyedebb stílusú darabok is felcsendültek az esten.

Címkék