Ötmilliót kaphat az érdi kettős gyilkosság nyomravezetője

Felemelte a rendőrség a nyomravezetői díjat abban a kettős emberölési ügyben, amely még tavaly ősszel történt Érden. Mint ismert 2015. november 1-jén este találták holtan egy idős házaspár a saját családi házukban. A helyszíni szemle során hamar egyértelművé vált, hogy mindkét elhunyt halálát idegenkezűség okozta, az elkövetőt azonban immár közel öt hónapja nem sikerült azonosítani. 

Hasonló tartalmaink:

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság emiatt már tavaly novemberben egymillió forintos jutalmat ajánlottak fel a nyomravezető részére, ennek összege pedig azóta – az érdi városi önkormányzat és egy magánszemély felajánlásainak is köszönhetően – immár ötmillió forintra emelkedett.

A díj annak fizethető ki, aki olyan információkkal segíti a nyomozást, melyek alapján az elkövető azonosítható, kézre keríthető, és bűnösségére a gyanú megalapozottá válik. Az eljáró hatóságok a nyomravezető személyét bizalmasan kezelik, sőt szükség szerint a tanú védelme érdekében is intézkednek, ugyanakkor a fenntartják a díjkitűzés visszavonásának jogát is.

Az üggyel kapcsolatos bejelentéseket a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályán várják, de megtehetők a bejelentések akár névtelenül is, az ingyenesen hívható 06-80-555-111 “Telefontanú” zöld számán, vagy a 107, 112központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.

(fotónk illusztráció)

Címkék