Kiállítás a Városi Galériában

“Leltár 2″ címmel péntek óta látható a grafikusként és képzőművészként is ismert Homolya Gábor kiállítása az Érdi Városi Galériában. A városunkban élő alkotó tárlatát április 23-ig lehet megtekinteni.

Hasonló tartalmaink:

Hatvanadik születésnapja alkalmából egy tortával is köszöntötték Homolya Gábort a pénteki kiállítás megnyitóján, aminek kapcsán a művész úgy fogalmazott, ez már az a kor, amikor érdemes összegezni vagy ha úgy tetszik leltárt készíteni az elmúlt évekről.

Az évforduló komolyságát jelzi, hogy ezekben a hetekben több helyszínen is találkozhatunk az Érden élő alkotó munkáival. A budapesti Gogol 9 Galériában látható “Leltár 1″ illetve a városunkban megtekinthető “Leltár 2″ is azt a sokszínű pályafutást mutatja be, melynek során Homolya Gábort festőként, grafikusként vagy éppen animációs filmesként is megismerhette a közönség.

A tárlatot megnyitó Novotny Tihamér szerint a képzőművészet világában eligazodni vágyó emberek gyakorta találkoznak besorolhatatlan, excentrikus, különös és varázslatos eseményekkel és figurákkal, akiket és amiket nem mindig tudnak hova sorolni. A művészettörténész úgy látja, Homolya Gábor pontosan ilyen alkotó.

Homolya Gábor fiatalon – saját bevallása szerint – rajzfilmes szeretett volna lenni. Ebből lett a festészet majd a grafika, mindezek mellett pedig a fotózás és az animáció is felkeltette az érdeklődését. A képzőművészeti alkotások mellett a pénteki megnyitón ezekbe a filmes munkákba is bepillantást nyerhetett az érdi közönség.

Homolya Gábor: “Leltár 2″ című kiállítása április 23-ig látható az Érdi Városi Galériában.

Címkék