Közgyűlés után – a baloldali frakció sajtótájékoztatója

Huszonöt alkalommal mondtak igent a várost érintő településfejlesztési elképzelésekre, javaslatokra. Mindössze egy esetben tartózkodtak: a KLIK számára vásárolandó Budai úti ingatlan tekintetében – hangsúlyozta dr. Havasi Márta (DK) a baloldali frakció elnöke, a városi közgyűlés márciusi tanácskozását értékelő sajtótájékoztatójukon.

Hasonló tartalmaink:

A sajtótájékoztató reagálás volt dr. Bács István alpolgármester azon nyilatkozatára, amelyben nehezményezte, hogy az ellenzéki képviselők nem szavazták meg a város fejlesztésével összefüggő közgyűlési napirendi pontokat, valamint nemet mondtak a Modern Városok Program keretében tervezett fejlesztéseket is tartalmazó 2016-ik évi költségvetésre is.

Havasi Márta kifejtette: egy kivételével az összes fejlesztéssel kapcsolatos előterjesztést frakciójuk is támogatta.  Hozzátette: a költségvetés – amelyre nemmel szavaztak – itt helyben a városvezetés által képviselt értékrendről és az azt megjelenítő politikáról szól. A költségvetés vitája azonban legitim és ebben jelennek meg az értékrendi különbségek, de nincs helye a másik fél minősítésének.

Szűcs Gábor (MSZP) önkormányzati képviselő arról számolt be, hogy a város lakossága részéről egyre gyakrabban keresik meg őket különféle, a közösséget érintő, megoldásra váró problémákkal. Fontosnak tarja, hogy a közgyűlés is napirenden tartsa, és a megoldásokat is megtalálja ezekre a felvetésekre. Korábban a városvezetés ugyan pozitívan reagált a lakótelep fejlesztésére irányuló javaslatokra, de sajnálatos módon azóta sem történt semmilyen előremozdulás egy komplex fejlesztés tekintetében – emelte ki a szocialista politikus, hozzátéve: Arról is szomorúan értesült, hogy a felszíni vízelvezetés problémáját nagyon soká, csak 2-3 éven belül tudja megoldani a város. A madár utcák területén azonban annyira súlyosak a talaj- és a felszíni víz okozta problémák, hogy az ott lakó emberek számára fenntarthatatlanok. Ezen városrészen a károk enyhítése érdekében jóval gyorsabb megoldás kellene – hangsúlyozta Szűcs Gábor.

T. Mészáros András polgármester a felszíni vízelvezetés problémájának megoldása kapcsán a közelmúltban elmondta: a Papi földekre tervezett záportározó építését jövőre kívánják elkezdeni, s reményei szerint még ugyanennek az évnek a végén át is adják.

Címkék