Újabb éremzuhatag

Kevés olyan hét van az úszók versenyszezonjában, amikor ne szereznének érmeket, sőt, a húsvéti hétvégén sem pihentek az Érdi Úszó Sport Nonprofit Kft. versenyzői, akik Szlovéniából hoztak tizenhat érmet.

Hasonló tartalmaink:

Nyolc arany-, öt ezüst- és három bronzérem az érdiek teljesítménye a Krajnban rendezett szlovéniai úszóversenyről, melyen Milák Kristóf szinte hibátlan teljesítménnyel négy elsőséget gyűjtött be, 100 m hátúszáson 57,30-as idővel nyert, amivel négy és fél (!) másodperccel előzte meg a második helyezettet, 100 m pillangón pedig hat és fél (!) másodperccel úszott jobb időt az ezüstérmesnél, látva ezt a két eredményt, a 400 m gyors eredményén már meg sem kell lepődni, az érdi úszó két századmásodperc híján 50 másodpercet vert ellenfelére és végzett az élen. 200 m hátúszáson azért volt, aki megizzasztotta, csapattársa, Vigassy Bálint végzett Milák mögött, de kettejük után egy tizenöt másodperces szakadék volt a harmadik helyen.

Barócsai Petra két arany- és egy ezüstéremmel zárta a kétnapos viadalt, 200 m gyorson két és fél, 200 m pillangón hét másodperces előnnyel zsebelte be az aranyérmet, míg 100 m pillén szoros küzdelemben lett második.

Tekauer Márk egy első és egy második helyet szerzett, 200 m pillén – csapattársaihoz hasonlóan – fölényesen, hét másodperces fórral győzött. Ezüstérmét pedig 100 m pillangón érte el, megelőzve csapattársát, Jánosi Kristófot.

Vigassy Bálint a már említett Milák Kristóf utáni ezüstje mellett 50 m háton is a második helyen zárt – kezdi beérni édesanyját, Egerszegi Krisztinát.
Kovács Benedek 50 m háton ezüst, 200 m háton bronzérmet szerzett.

Sós Dánielről a tavalyi Európa Játékok és az Ifjúsági Világbajnokság óta lett közismert tény, hogy ő a vegyes számokban a legjobb, ezt pedig a szlovén közönségnek is megmutatta, hisz 200 m vegyesen öt másodpercet vert az üzbég válogatott úszóra és végzett az élen.

Az összesített eredménylistán az Érdi Úszó Sport Nonprofit Kft. a harmadik helyen végzett, az első a szlovén fővárosi, PB Ljubljana lett, míg a második helyen a fehérorosz válogatott végzett.

Címkék