Egyenrangú elenfelek osztozkodtak

A labdarúgó NB III Nyugati csoportjának 24. fordulójában a tavaly az élvonalból visszasorolt, majd Győri ETO FC-ből ETO FC Győrré átnevezett együttest fogadta az Érdi VSE, amely 1–1-et játszott a feljutásra pályázó ellenfelével.

Hasonló tartalmaink:

Nehezen indultak be a felek, az első tíz percben egy leheletnyivel élénkebbnek tűnt a Rába-parti csapat, hiszen Imrik László révén volt egy veszélyes szabadrúgása, amit az Érdi VSE kapusa Kertész Ferenc hárított, míg a túloldalon Palásthy Norbertnek volt egy kósza próbálkozása.

A 25. percig elvétve akadtak helyzetek, a kapuk nem forogtak veszélyben, majd Palásthy remekül szöktette ki a négy ember között kilépő Gyurácz Bálintot, de kapuralövését Horváth Dániel magabiztosan fogta.

A kevés igazán nagy helyzetet hozó első félidőből a vendégek jöttek ki jobban, Imrik újabb kapuralövését Csiszár Zoltán és Kertész Ferenc közös erővel blokkolta, majd a kapus a visszapattanó labdát is védte. Három perccel később kísértetiesen hasonló szituáció után a Kertészről kipattanó labdát Mayer Milán három védő gyűrűjében lőtte a kapuba, 0–1.

Statisztikáink azt mutatják, hogy az első félidőben jóval aktívabb volt a győri csapat, hiszen kilenc kapura lövést és öt kaput eltaláló lövést jegyezhettünk fel melléjük, míg a túloldalon négy és kettő volt ez a statisztika.

A második félidőre viszont úgy tűnt, hogy ellőtte puskaporát az ETO FC Győr, az érdiek sokkal élénkebbek voltak, Csizmadia Zoltán már a 60. percben egyenlíthetett volna, de a tizenhatos vonaláról a keresztlécet lőtte telibe.

A folytatásban is sokat próbálkozott Limperger Zsolt csapata, a 74. percben a jobbszélen Gyurácz Bálint és Ország Péter megforgatták a védelmet, utóbbi beadását Palásthy átlépte, majd a kapu előtt négy méterre üresen álló Csizmadia passzolt a kapuba, 1–1.

A hajrában elszabadultak az indulatok, az utolsó húsz percben öt érdi kapott sárga lapot, míg a 90.-ben Szabó Bencét piros lappal állították ki a vendégektől.

Az Érdi VSE az ellentétes félidők ellenére összességében egyenrangú ellenfele volt a feljutásra pályázó ETO FC Győrnek, amit az 1–1-es végeredmény is mutat.

Limperger Zsolt csapata a 25. fordulóban, április 3-án, 16.30-tól a Videoton II otthonában lép pályára, amely második a tabellán, majd a 26. fordulóban, április 10-én szintén 16.30-tól az éllovas FTC II-t fogadja.

Érdi VSE – ETO FC Győr 1–1 (0–1)

Érd,500 néző

Vezette: Szommer A. (Varga Gábor, Kovács László)

Érdi VSE: Kertész – Ország, Honti (Pallagi, 59. perc), Csiszár, Hegedűs N., Pintér N. – Gyurácz B., Kónya B., Csizmadia, Kelemen (Cservenka, 66. p.) – Palásthy (Skita, 76. p.)

Vezetőedző: Limperger Zsolt

ETO FC Győr: Horváth Dániel – Németh Márk, Nagy Ádám, Csató, Köles – Tomás, Weitner (Szabó Bence, 77. p.), Imrik, Szabó Lukas – Vankó (Borkai, 54.p.), Mayer

Vezetőedző: Preszeller Tamás

Gólszerzők: Csizmadia 74. perc, ill. Mayer 43. p.

 

Statisztikák:

Kapura lövés: 8, ill. 12

Kaput eltaláló lövés: 6, ill. 6

Szabálytalanság: 20, ill. 13

Szöglet: 2, ill. 1

Les: 1, ill. 1

 Öt meccs óta nem megy

Zsinórban ötödik vereségét szenvedte el az Érdi VSE-vel azonos csoportban szereplő Diósdi TC-SELECT, amely ezúttal a légiósokkal teletűzdelt Tatabánya FC otthonában kapott ki 1–0-ra.

Tatabánya FC – Disódi TC-SELECT 1–0

Gólszerző: Sergio Agüero, 29. perc.

További eredmények, NB III, Nyugati csoport, 24. forduló

Dorogi FC – Mosonmagyaróvári TE 1904 0–0

III. Ker. TVE – Sárvár FC 3–0

Csornai SE – TARR Andráshida SC 0–2

MTK Budapest II. – BKV Előre 2–0

Csepel FC – Puskás Akadémia FC II. 0–2

Balatonfüredi FC – Ferencvárosi TC II. 0–2

Címkék