Egy arany-, egy ezüst Vecsésről

Előzetesen hat versenyzővel vett volna részt az Érdi Boksz Klub a Vecsésen rendezett négynapos diákolimpiai döntőkön, ám ebből csak hárman szállhattak ringbe, de ők az egy első és egy második hellyel így is maradandót alkottak.

Hasonló tartalmaink:

Bozsányi Márió, Farkas Huba és Szigetvári Bendegúz vett részt a vecsési ökölvívó diákolimpiai döntőkön, akik ezúttal hivatalosan nem egyesületük, hanem iskolájuk színeiben indultak. Szigetvári Bendegúz kedvezőtlen sorsolást kapott, hiszen a kategóriájában címvédő ellenfelet kapta meg, aki ellen az első fordulóban kiesett.

A másik két érdi viszont remekül helytállt és egészen a fináléig menetelt, Farkas Hubára nem várt könnyű ellenfél a serdülő 56 kilogrammos kategóriában, hiszen ellenfele a tavalyi Európa-bajnokságon második helyezett oroszlányi ökölvívó volt, mégis az ökölvívást másfél éve kezdő Farkas Huba nem adta olcsón a bőrét, viszont vereségével így is ezüstérem jutott neki.

Ezzel szemben Bozsányi Márió az elődöntőben a tavalyi magyar bajnokot, az elsőszámú válogatottat fektette két vállra, amelyhez képest a döntő már sétagalopp volt, kecskeméti ellenfelét legyőzve szerezte meg a diákolimpiai aranyérmet a juniorok 75 kilogrammos kategóriájában.

„Tapasztalatot kell nekik gyűjteniük, eddig nem volt sok meccsük, emiatt rutint kell szerezniük, ezért még jobban örülök az eredményes szereplésnek. Többen odajöttek hozzám, hogy milyen remek eredményt értünk el, hiszen háromból két versenyzőnk érmet szerzett” – mondta Dobrádi Zsolt, az Érdi Boksz Klub vezetőedzője, aki hozzátette, hogy a bemutatómérkőzéseken versenyzője, Tóth Domonkos is kiválóan bokszolt.

Csóka Klaudia, a novemberben Érden, a Batthyány Sportiskolai Általános Iskolában rendezett női országos bajnokságra készül, ezért előzetesen úgy volt, hogy ringbe száll, de végül a diáksport-szövetség visszaléptette őt.

Címkék