Indokolatlan riasztások

Tizenegyezer felnőttet és hatezer gyermeket látott el múlt évben az érdi ügyelet, amely kiszolgálja még városunkon kívül, Diósd, Sóskút, Pusztazámor és Tárnok lakosságát is. Ebből mintegy 40 százalék az az arány, amikor indokolatlanul kellett az orvosnak házhoz mennie.

Hasonló tartalmaink:

Egészségügyi szakmai körökben országszerte egyöntetű vélemény alakult ki: a magyar lakosság egy része indokolatlanul gyakran jár orvoshoz. Felmérések igazolják, hogy éjjeli, hétvégi vagy egyéb ügyeleti időben jelentős számban fordulnak elő olyan riasztások, amelyek nem minden esetben indokolják, hogy a háziorvos a beteget annak lakásán lássa el.

Magas az indokolatlan hívások száma, de senkit sem utasítanak el. Molnár György, az Inter-Ambulance Zrt. vezérigazgatója szóbeli kiegészítőjében kitért arra, hogy a még mindig magas az indokolatlan hívások száma, de a tavalyi adatokhoz képest mérséklést lehet tapasztalni.

Molnár György elmondta, hogy ez az arány még mindig jobb, mint az országos átlag, s azt is hozzátette, hogy a számítógépes rendszerük nagyon szigorúan osztályoz, hiszen 31 sürgősségi pont van, amibe ha az orvos által felállított diagnózis nem esik bele, akkor az automatikusan átkerül az indokolatlan oldalra. A konzekvencia szerint az emberek bizalommal fordulnak az ügyelet felé, ahol az orvos és az asszisztensek is magasan képzettek.

 

Címkék