Felrobbant egy gázkazán a Törköly utcában

Felrobbant a gázkazán egy jelenleg lakatlan, felújítás alatt álló családi házban hétfőn este az érdi Törköly utcában.

Hasonló tartalmaink:

A pincei nyílászárók elmozdultak a helyükről és károsodtak, azonban az épület nem szenvedett egyéb, statikailag jelentős károkat. A robbanásban senki sem sérült meg, lakosságvédelmi intézkedésre sem lesz szükség.

A helyszínre riasztott érdi tűzoltók helyszíni visszajelzései szerint a robbanás közelében megpörkölődtek a falak, a kisebb tüzet a tulajdonos egy porral oltó készülékkel még a kiérkezésük előtt eloltotta.

Csámpai Attila a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az ÉrdMost.hu-nak azt mondta, hogy a statisztikák szerint a hidegebb időben az emberek inkább gázzal fűtenek, majd tavasszal a hűvösebb éjjelekre már csak a vegyestüzelésű kazánokat gyújtják be. Ugyanakkor elfeledkeznek arról, hogy a tél beállta előtt lezárták a kazán golyós csapját, hogy a víz ne fűtse a kazánt is, majd elfelejtik kinyitni. A nyitott csapnál a víz nem tud megfordulni és fizikai robbanás keletkezik. A szóvivő ezért arra figyelmeztet, hogy mielőtt bárki begyújt, ellenőrizze, hogy a kazán rendeltetésszerűen működik-e.

Címkék