Konfirmálás a Kálvin téri református templomban

Kilenc fiatal konfirmált vasárnap a Kálvin téri református templomban. Az előzetesen hitoktatásban is résztvevő gyerek ezzel a gyülekezet teljes jogú tagjaivá váltak.

Hasonló tartalmaink:

A református gyülekezetekben a konfirmációi istentisztelet az egyik legnagyobb gyülekezeti és családi esemény. A konfirmálás során a már megkeresztelt fiatalok a hit ismeretének birtokában önként és tudatosan mondanak igent a keresztségre, ezzel válnak a gyülekezet teljes jogú, úrvacsorában részesülő tagjaivá. A konfirmálás a hit megerősítése a szentlélek által. A Kálvin téri Református templomban tartott istentisztelet keretében ez alkalommal kilenc fiatal konfirmált. Az esemény előtt a gyerekek hitoktatáson is részt vettek, elsajátították a református egyház számára legfontosabb alaptételeket – mondta el Erdélyi Takács István, a Kálvin téri Református Gyülekezet lelkésze.

A Kálvin téri református templomban felnőtt konfirmálás is lesz, ami egyben keresztelést is jelent. Ez azokat érinti, akiknél gyermekkorban ez elmaradt, de felnőttként szeretnék ezt bepótolni. Előre láthatóan ebben az évben még tizenegy felnőtt is konfirmál, hogy a református gyülekezet teljes jogú tagjává válhasson.

Címkék