Igényelni kell a locsolási kedvezményt

A locsolási díjkedvezményt igénylő lapok visszaküldésének határideje 2016. április 15-én lejár. Az idei évtől igényelni kell a kedvezményt a korábbi gyakorlattól eltérően.

Hasonló tartalmaink:

Érd, Diósd, Tárnok településeken élő lakossági felhasználóknak az ÉTCS Kft.-nél, míg Törökbálint, Herceghalom, Pusztazámor, Sóskút, Remeteszőlős településeken élőknek az ÉTV Kft.-nél.

A vonatkozó jogszabályok szerint a szennyvíz-elvezetési helyről a szennyvízelvezető műbe kerülő szennyvíz mennyisége méréssel (szennyvízmennyiség mérő beépítésével) – mérés hiányában pedig az adott helyen fogyasztott vízmennyiség alapulvételével állapítható meg. Azaz, ahol a bebocsátott szennyvízmennyiséget külön nem mérik, ott az elfogyasztott vízmennyiség alapján kell megfizetni a szennyvízdíjat. Ám lehetőség van arra, hogy ne vegye figyelembe az Érd és Térsége Víziközmű Kft. (továbbiakban ÉTV Kft.) a szennyvíz mennyiségének meghatározásánál az elkülönített mérés hiányában, házikert öntözéséhez május 1-jétől szeptember 30-ig terjedő időszakban felhasznált, az elszámolás alapjául szolgáló ivóvízfogyasztás 10 százalékát elérő vízmennyiséget, amennyiben azt a lakossági felhasználó kéri. Az ÉTV Kft. e csatornadíj kedvezményt mennyiségi korrekció útján biztosítja.

2015. évben és az azt megelőző években a fenti kedvezményt igénylés nélkül biztosította az ÉTV Kft. minden lakossági Ügyfelének, azonban a vonatkozó jogszabályi rendelkezések változása miatt a nyári locsolási csatornadíj kedvezményt – az azzal élni kívánóknak - 2016. évtől már igényelni szükséges.

Az elkülönült mérés nélküli, locsolási csatornadíj kedvezmény igénylésének feltételei a következőek:

  • A lakossági Felhasználó lehetőséget biztosít a Szolgáltatónak, hogy az igénybevétel feltételeit előzetes értesítés nélkül ellenőrizze.
  • A lakossági Felhasználó egyéb, helyi vízvételi lehetőséggel nem rendelkezik (víziközműből szolgáltatott ivóvizet használ locsolás céljára), és nincs külön mérője a locsolási víz elszámolására (locsolási ikermérő vagy locsolási célú mellékvízmérő).
  • A felhasználási helyen legfeljebb 2.000 m2 méretű házikert található, és érvényes hitelesítésű bekötési vagy mellékvízmérő működik.

Igénylő rendelkezik az ÉTV Kft-vel kötött érvényes, lakossági díjas közszolgáltatási vagy lakossági díjas mellékszolgáltatási szerződéssel, illetve nem áll fent teljes körű mellékmérősítés.

A locsolási csatornadíj kedvezményre jogosító igénylőlap ÉTCS Kft. részére történő visszaküldésének határideje 2016. április 15., mely beérkezése esetén az ÉTV Kft. a kedvezményt 2016. május 1-től biztosítja.

További részletes információ és az igénylőlap elérhető itt!

Címkék