Irány az országos bajnokság!

Kedden kezdődik az úszók országos felnőtt bajnoksága Győrben, ahol az Érdi Úszó Sport Nonprofit Kft. hat fiatal versenyzővel áll rajtkőre.

Hasonló tartalmaink:

Az április 12. és 16. között rendezett győri felnőtt országos bajnokságon az érdi úszók közül Barócsai Petra, Jánosi Kristóf, Kovács Benedek, Milák Kristóf, Sós Dániel és Tekauer Márk is rajtkőre áll, hogy megmutassa, közel áll a felnőtt mezőnyhöz.
Az Érdi Úszó Sport Nonprofit Kft. mutatta az elmúlt évek legnagyobb fejlődését az érdi sportéletben (de talán az egész magyar úszósportban is), hiszen a néhány éve indult egyesület már a tavalyi Európa Játékokon, az Európai Ifjúsági Olimpia Fesztiválon és az Ifjúsági Világbajnokságon is letette a névjegyét, valamint annak ellenére, hogy felnőtt versenyzője még nincs a csapatnak a tavalyi Százhalombattán rendezett rövidpályás országos bajnokságon is megmutatták a fiatal érdiek, hogy ők a jövő olimpiai reménységei.

Az érdi úszók ifjúsági versenyzői nemrég kezdték el a felkészülést, előbb Kecskeméten, a BÁCSVÍZ Kupán , majd a szlovéniai Krajnban  alapoztak. Selmeci Attila, az érdiek mesteredzője elmondta, hogy a csapatnak nem a győri felnőtt bajnokság lesz a fő versenyük, hanem a nyári, Hódmezővásárhelyen rendezett korosztályos Európa-bajnokság, így az számít az etalonnak. A jövő heti országos bajnokság azoknak a fő versenye, akik az olimpiára készülnek, hiszen előtte még nyáron Londonban lesz az Európa-bajnokság, így a felnőttek is amolyan felkészülésként tekintenek a győri ob-ra.
„Most kezdtük el a felkészülést a nyári versenyekre, alapozó szakaszban vagyunk, fokozatosan kezdjük a versenyzőket terhelni, először a mennyiséget, majd az intenzitást növeljük” – mondta Selmeci Attila. „Különösebb nagy eredményeket ebben a szakaszban nem várunk, de célunk a tisztességes helytállás. Az más kérdés, ez azt kell jelentse, hogy több versenyzővel is – nagyon remélem – döntőbe jutunk. A legjobbak között ott leszünk, pontot szerzünk, hiszen erre megy ki a játék.” – jegyezte meg elvárásait a mesteredző, aki hozzátette: a szerzett pontok alapján becsülik meg a szakosztályokat, ez alapján finanszírozzák azokat. „Bízom benne, hogy a hat versenyző ott lesz a döntőben. Sós Dániel a vegyes úszószámokban ott lehet a legjobbak között, Tekauer Márk 200 pillangón, Milák Kristóf 100 pillangón, 100 gyorson és 100 háton, Kovács Benedek a hátúszó számokban, Barócsai Petra 100 és 200 pillangón várható, hogy döntőt ússzon. Jánosi Kristóffal iis megpróbáljuk (két évvel fiatalabb társainál – a szerk.), illetve a váltó lesz még az erősségünk, mind a 4*100-as fiú vegyes- és gyorsváltó és a 4*200-as gyorsváltó.” – ismertette reményeit Selmeci Attila.

A szakosztálynak alapvető érdeke a jó szereplés, hiszen a felnőtt bajnokságon sokkal több pontot gyűjthetnek, mint a kisebb versenyeken, vagy korosztályos viadalokon. Mivel az érdieknek nincs felnőtt versenyzőjük, így azokkal vesznek részt, akik fiatalabb koruk ellenére jó eséllyel a döntőbe kerülhetnek.

„Ez a felnőtt ob nekünk egy sima tesztverseny, nem fog nagy hangsúllyal bírni, de lényeges, hogy pontot szerezzünk, mert ha nem szerzünk, akkor büntetőlevonások is sújtják a klubokat.” – jegyezte meg Selmeci Attila.

A mesteredző elmondta, hogy a szakosztályt egy nagy megtiszteltetés érte, hiszen Milák Kristóf Kiss László szövetségi kapitány, aki azóta már lemondott beválasztotta a 4*100 méteres gyorsváltóba, amely a nyitónapon, április 12-én fog úszni.

Nevezett versenyzők Felnőtt Országos Úszó Bajnokság, Győr, 2016. 04.12-16.

Barócsai Petra:

50 m pillangó

100 m gyors

200 m pillangó

100 m pillangó

50 m gyors

200 m gyors

 

Jánosi Kristóf:

100 m pillangó

50 m gyors

100 m gyors

50 m pillangó

 

Kovács Benedek:

50 m hát

200 m hát

100 m hát

50 m pillangó

Milák Kristóf:

100 m pillangó

200 m hát

100 m hát

200 m pillangó

50 m pillangó

 

Sós Dániel:

400 m vegyes

400 m gyors

200 m pillangó

1500 m gyors

200 m mell

200 m vegyes

 

Tekauer Márk:

200 m pillangó

400 m gyors

200 m pillangó

50 m pillangó

 

Váltók:

4*100 m férfi gyorsváltó

4*200 m férfi gyorsváltó

4*100 m férfi vegyesváltó

 

Címkék