Újra fúrják az ásványvizes kutat

Újra fúrják az ófalusi ásványvizes kutat – jelentette be T. Mészáros András sajtótájékoztatóján. A polgármester invitálta az érdieket a pénteken kezdődő Nyitnikék Kiállítás és Vásárra, valamint beszámolt a közeljövő aktuális várospolitikai kérdéseiről is. 

Hasonló tartalmaink:

A régi érdiek jól ismerik, s közkedvelt is a pincesorhoz közel található ivókút, azonban az elmúlt évek csúnya nyomot hagytak rajta. T. Mészáros András polgármester elmondta hogy nemcsak a kút, hanem annak környéke is teljesen megújul. A 310 méter mély kutat 1906-ban fúrták először. A hamarosan kezdődő munkálatok  miatt átmenetileg előfordulhat vízhiány és vízzavarosság, ami miatt a városvezető türelmet és megértést kért azoktól, akik használják a kutat. A tervek szerint ősszel szeretnék átadni a kis parkot és az új építményt. Az ófalusiak korábban annak érdekében, hogy felújítsák a kutat, jótékonysági koncertet is szerveztek. Az ott összegyűlt nyolcszázezer forintot és a korábban a város által felajánlott három millió forintot az építkezés költségeire fordítják.

Péntektől vasárnapig az Érd Arénában rendezik meg a Nyitnikék Tavaszi Kiállítás és Vásárt. T. Mészáros András elmondta, hogy a rendezvényre a város testvérvárosait is meghívták, akik saját standoknál mutatják be az országaikra jellemző portékáikat.

Május végén a város önálló gyermeknapi programra készül Érd főterén.A polgármester hangsúlyozta, hogy minden évben igyekeznek egyre színvonalasabb programokkal kedveskedni a gyerekeknek, akik számtalan program közül válogathattak idén is.

Április 28-án tartja a város közgyűlése a következő ülését. A napirendekkel kapcsolatban a városvezető elmondta, hogy szó lesz a Bajcsy-Zsillinszky úti rendelő rekonstrukiójáról. Közel 30 évvel ezelőtt épült a Bajcsy-Zsilinszky úton álló épület, amelyben jelenleg gyermek- és felnőtt orvosi rendelő működik. Az eltelt években sokat romlott az épület állaga, így az teljes felújításra szorul már.

 

Címkék