Fokozott ellenőrzés a zebráknál

Fokozott ellenőrzésbe kezdett az Érdi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya a gyalogos átkelőhelyek környékén. Az ellenőrzés célja a gyalogosokkal bekövetkező balesetek csökkentése, megakadályozása.

Hasonló tartalmaink:

Az elmúlt három hónapban 10 gyalogost ütöttek el, amelyből négy eset zebrán történt – derült ki az Érdi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának elemzéséből, így az ilyen balesetek csökkentése vagy elkerülése érdekében kezdtek fokozott ellenőrzésbe az egyenruhások.

A fokozott ellenőrzés első helyszíne a Kálvin tér környéke volt, azonban az elkövetkezendő hetekben a város többi átkelőhelyénél is akcióznak majd a rendőrök. Kürti István ennek kapcsán kiemelte: a gyalogosoknak elsőbbségük van a zebrán, azonban fokozott figyelemmel kell áthaladni, az autósoknak pedig olyan sebességgel kell az átkelőt megközelíteni, hogy előtte meg tudjon állni.

Az ellenőrzést kamerával rögzítik a rendőrök, a szabálytalanul közlekedőket pedig megbüntetik. Érdemes tehát körültekintően közlekedni, nemcsak a balesetek, hanem a magas büntetés elkerülés miatt is.

Címkék