Egy ezüst és két bronz Győrből

Idén Győr adott otthont a 118. Felnőtt Úszó Országos Bajnokságnak, ahol az Érdi Úszó Sport Kft. ifjúsági korú versenyzői is elindultak. Fiataljaink a felnőttek között egy ezüst és két bronzérmet szereztek, ezen kívül értékes negyedik ötödik helyek is jutottak.

Hasonló tartalmaink:

Tekauer Márk betegsége miatt nem vehetett részt a Győrben megrendezett felnőtt országos bajnokságon, így öt érdi úszó képviselte városunkat. Sós Dániel 200 méter vegyes úszásban ezüstérmet szerzett, őt egyedül a Világ- és Európa bajnok, valamint Olimpiai ezüst- és bronzérmes Cseh László tudta megelőzni. Kovács Benedek 50 és 100 métere hátúszásban lett bronzérmes. Ezek mellett több negyedik és ötödik hely is született és váltóban is sikerült helyezéseket elérni.

Az Érdi Úszó Egylet tagjai nem pihenhetnek, hiszen nyáron kerül megrendezésre az Országos Ifjúsági Bajnokság, majd a hazai rendezésű Ifjúsági Európa Bajnokság. Az országos verseny inkább a felkészülés állomása lesz, bár természetesen érmeket várnak az edzők a fiataloktól, de a fő verseny a három és fél héttel ezután kezdődő Európa Bajnokság lesz.

Az Országos Ifjúsági Bajnokságot június 8-11. között rendezik meg Hódmezővásárhelyen, az Ifjúsági Európa Bajnokság pedig ugyanebben a medencében tartják július 6-10. között.

Címkék