Határtalanul!

Erdélybe látogattak a Teleki Sámuel Általános Iskola diákjai egy, a magyar-magyar kapcsolatokat erősítő diákprogram segítségével. Akik nem vettek részt az április eleji utazáson, azok egy tegnap megtartott élménybeszámolón keresztül élhették át ennek a néhány napnak az eseményeit.

Hasonló tartalmaink:

A Határtalanul! program a nemzeti összetartozás operatív programja, melynek keretében magyarországi iskolák tanulói az állam támogatásával osztálykiránduláson vesznek részt a szomszédos országok magyarlakta területein, így személyes tapasztalásokat szereznek a külhoni magyarságról.

A hat éve indult kezdeményezésben a Teleki Iskola a kezdetektől fogva részt vesz. Az idei útról a hetedikes tanulók tegnap délelőtt tartottak élménybeszámolót itthon maradt társaiknak.

Az öt napos utazás során a gyerekek és kísérőik megpróbálták a lehető legtöbb erdélyi nevezetességet bejárni, miközben a szervezők arra is figyeltek, hogy személyes élmények illetve kapcsolatok is kibontakozhassanak. Templomlátogatás Kőrösfőn, Teleki Sámuel sírjának megkoszorúzása Sáromberken vagy éppen iskolalátogatás Marosvásárhelyen. És akkor ez még csupán az első nap volt, fogalmazott Frank Lászlóné, a program felelőse.

A tanárnő szerint a kirándulás, a közös játék és a kulturális örökségünk megismerése mellett a program egyik legnagyobb eredménye, ha a gyerekek az utazások során megtapasztalják az összetartozás élményét.

Címkék