Őszre kirándulóhely lesz a téglagyári völgy

Városunk közgyűlése április utolsó csütörtökén megtartotta a 2016-os esztendő negyedik rendes ülését. A képviselők tárgyalták a volt téglagyár területének rehabilitációjára vonatkozó javaslatot, továbbá számos fejlesztés beruházási célokmányairól is döntöttek.

Hasonló tartalmaink:

Elismerések átadásával kezdődött a közgyűlés. A város tűzbiztonsága érdekében végzett munkájáért T. Mészáros András négy tűzoltót részesített jutalomban elöljárói javaslatára. A kitüntetések után a közgyűlés elfogadta az Érd Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság 2015. évi tűzvédelmi tevékenységéről szóló beszámolót.

Wolf Katalin az új igazgató
Januárban újra kiírták a Szepes Gyula Művelődési Központ igazgatói álláshelyét. T. Mészáros András polgármester korábban reményét fejezte ki abban a tekintetben, hogy végre megtalálják az új igazgatót, hiszen korábban már kétszer meghirdették az állást. A közgyűlés a három pályázó közül egyhangú döntéssel a művelődési ház korábbi művelődésszervezőjét Wolf Katalint bízta meg öt évre az igazgatói feladatokkal.

Idén is lesz nyári tábor
Érd Megyei Jogú Város Önkormányzata a korábbi évekhez hasonlóan a nyári szünidő idejére idén is biztosítani kívánja a város általános iskoláskorú gyermekeinek napközbeni ellátását. A vonatkozó költségekre a város 2016. évi költségvetésében hatmillió forint került elkülönítésre, a tábor megrendezéséhez az önkormányzat tulajdonát képező Favágó u. 93-105. szám alatti ingatlan pedig továbbra is rendelkezésre áll. Idén az Érdi Bolyai János Általános Iskola vállalta a pedagógiai-szakmai háttér biztosítását. A tábor időtartama alatt a gyermekek, a programok biztosítása mellett napi háromszori étkezésben részesülnek. A napi étkezés térítési díja az alsó tagozatos és felső tagozatos ár átlagát számolva 1.335,- Ft-ra emelkedett. Annak érdekében, hogy a tábori program színvonala megtartható legyen, a tábor teljes térítési díja 8.000 Ft/hét összegben került meghatározásra. A szociálisan rászoruló gyermekek esetén lehetőség van arra, hogy a szülő kérelmére a gyermekétkeztetés térítési díjának 50%-át az önkormányzat átvállalja, így az étkezésért 3.339,- Ft/hét összeget kell fizetni a szülőnek. A tábor teljes költsége ebben az esetben 4.661,- Ft/hét.

Őszre kirándulóhely lesz a téglagyári völgy
A közgyűlés úgy döntött, hogy a Téglagyári Völgyet rendbe rakatja, miután január óta a terület az önkormányzat tulajdonába került. Dr. Bács István alpolgármester ezzel kapcsolatban elmondta, hogy nagyon komoly munkát kell ott végrehajtani, ugyanis a terület pillanatnyilag életveszélyes. Az önkormányzat 100 millió forintot költ a rendbetételre. A cél az, hogy őszre teljesen átadhassák a Téglagyári Völgy területét az érdieknek, hogy a családok ott biztonságban tudjanak kirándulni, sétálni, vagy piknikezni.

Címkék