Fejlesztések a Duna-parton

Gauder Péter várostervező bemutatta a nagy nyilvánosság előtt azt a korábban elkészített fejlesztési koncepció tervet, amely mentén ki lehet dolgozni a részleteket Érd Ófalu és Duna menti területeken az egyes projektekre.

Hasonló tartalmaink:

A fejlesztés középpontjában a  Duna-part és a 6-os út szerepel. A tervező véleménye szerint jelenleg ez egy rosszul hasznosított része Érdnek, de megfelelő és következetes fejlesztésekkel térségi szerephez juthat, ami az egész város gazdaságára hatással lehet. A sok ötletet rendszerben kell kezelni, csak így érhető el, hogy hatékony előrelépés szülessen a beruházást illetően.

Gauder Péter szerint információs és technológiai parkot kell létrehozni, olyat, amire jó példa például Budapesten az Egyetemváros. A közlekedési körélmények adottak és kifejezetten jók – hangsúlyozta az építész. Hozzátette, hogy ha már van termálvize a városnak, akkor nem szabad csupán úgy gondolni, hogy egy felújítás után újra lehet nyitni, hanem a benne rejlő lehetőségeket felismerve létre kell hozni egy olyan termálfürdő komplexumot, ami gazdaságfejlesztés alapját adhatja.

A Duna-part, mint kikötő is számtalan lehetőséget rejt magában és akár egy Duna Kulturális Központ is kialakítható volna.

Címkék