Húszezer palackból épült fel Európa első PET-falva Magyarországon

Átadták Mezőberényben a PET palackból épült falvat, ahol Pingvin Pityu és barátai gyakran megfordulnak majd. Az életnagyságú kisvárosban van templom szószékkel, két lakóház teljes bútorzattal, faluház, szökőkút és egy kis közért is. 

Hasonló tartalmaink:

A Piknik Park Szabadidőközpont területén adták át ünnepélyes keretek között, dr. Aradszki András államtitkár, Dankó Béla országgyűlési képviselő, Siklósi István polgármester, Makai Ferenc, az ÖTHÉT Egyesület elnöke, Bada Zoltán, az ÖTHÉT Egyesület Pest Megyei tagozatának elnöke, Németh Angéla Budapest XV. ker. alpolgármestere és Aranykő Éva, az ÖTHÉT Békés Megyei tagozatának elnöke jelenlétében Magyarország első műanyag-palackokból épült „PET faluját” és ÖKO táborát.

Egész évben látogatható lesz egy FeFe Ház is a faluban, ami a fenntartható fejlődés jegyében interaktív módon mutatja be a családoknak a környezetvédelmet. A tervek szerint az érdi gyerekek szervezett módon látogathatják majd ezt az Európában egyedülálló PET-falvat. A megnyitó után pedig Pingvin Pityu is gyakori vendég lesz Mezőberényben, ahol ökotáborokban fogadják majd a gyerekeket.

Az átadott PET-falu célja olyan élményalapú oktatás létrehozása, melynek keretei között már gyermekkorban kialakul a környezettudatos viselkedési forma, ezáltal felnőttkorban a fenntartható fejlődés biztosítása és az újrahasznosítás ezen módját megismerve, a műanyag palackokból felépített épületek között sétálva, megerősödik a látogatókban az igény, hogy a rohanó mindennapokban is környezettudatosan éljenek.

A 4 házból álló falu átadása után a PET-falu templomának megáldása következett, majd Tóth János a falu megálmodója megkongatta a templom harangját. Az egész napos program további részében óvodások, iskolások műsora következett.

A rendezvényen az ÖTHÉT Egyesület munkatársai jóvoltából az óvodások, iskolások ÖKO programokon vehettek részt, ahol játékos formában szerezhettek ismereteket, tapasztalatokat a környezettudatos életmódról.

Pingvin Pityu nem ismeretlen az érdi gyerekek számára, hiszen az óvodásoknak interaktív műsorral, az alsó tagozatos iskolásoknak pedig koncerttel kedveskedik hónapok óta. A karakter hamar a kicsik kedvencévé vált. Az Ö.T.H.É.T. Egyesület azért választotta a déli madarat kabalául, mert a pingvinek élőhelye a globális felmelegedés miatt csökken, így veszélyben van a jövőjük, de az egymásra figyelés különös jellemzőjük, hiszen úgy melegítik egymást a hidegben, hogy összehúzódnak, és egy kört alkotnak, ahol egymáshoz bújnak, majd folyamatosan váltják egymást, hogy aki a kör szélén állt, az is átmelegedjen.

Címkék