Szolgáló és szolgáltató önkormányzat

A tavalyi évi takarékosságnak köszönhetően hamarosan több intézményben felújítják a vízesblokkokat, felújítják az energia hálózatot, felszámolják az illegális hulladéklerakókat, de az utcákat is portalanítani fogják.

Hasonló tartalmaink:

Érd Megyei Jogú Város Közgyűlése legutóbbi ülésén elfogadta a tavalyi évi zárszámadást, ami a tényadatokat jelenti, vagyis, hogy mennyi volt tavaly a bevétele és mennyi volt a kiadása az önkormányzatnak. A kettő közötti különbség az a pénzmaradvány, aminek a felosztásáról is döntöttek. A költséghatékonyságnak köszönhetően közel 900 millió forintból nagyon fontos beruházásokra kerül sor a közeljövőben.

A tavalyi pénzmaradványból 3,6 millió forintot szán az önkormányzat az érdi Duna-part alternatív megközelítését szolgáló út kiépítésének terveire. Az önkormányzat megvásárolta a volt Téglagyári Völgy területét, aminek a környékére és az ófalusi részre is egy fejlesztési koncepció elkészítése van folyamatban. Az utat az M6-os lehajtó felől a gátig, onnan pedig a gát Duna felőli oldalán a téglagyárig vezetné az önkormányzat. A tanulmánytervet már egyeztették a vízüggyel, a tervek kimunkálása most kezdődik.

Nem lesz többé sáros a gyerekek cipője!
A Gyula utcai Meseház Óvoda udvarán szeptemberre megoldódnak a korábbi vízelvezetési problémák. T. Mészáros András polgármester március végén, a fogadónapján egyeztetett az odajáró gyerekek szüleivel a problémáról. A tavalyi évi pénzmaradványból nyáron parkosítják az intézmény kertjét, s megoldják a vízelvezetést is.

Több intézmény infrastruktúráját is fejleszti a városvezetés. A László téri Tusclanum Tagóvodában felújítják a kazánt és a vizesblokkot, a Bem téri óvodában kicserélik a régi kazánt és itt is felújítják a vizesblokkot, a Kisfenyves Óvodában a szennyvízvezeték cseréjére kerül sor, míg a Vörösmarty Mihály Gimnázium szintén a vizesblokkot teszik rendbe. A számos fejlesztés mellett a Szepes Gyula Művelődési Központ régi elektromos hálózatát is újjáépítik.

Felszámolják az illegális hulladéklerakókat. A különböző hulladékfajták nem megfelelő kezelés esetén környezetszennyezést és ártalmat okozhatnak. Érd nagyon sokat tesz azért, hogy ezt megakadályozza, ezért a többi intézkedés mellett a tavalyi pénzmaradványból is különített el forrást arra, hogy felszámolja a városképet romboló szemétdombokat.

Fellélegezhetnek a poros utcák lakói!
Visszatérő probléma a városban, hogy a száraz időszakokban nagyon sok por kerül a levegőbe Érd egyes utcáiban. A város felismerve ezt a problémát a tavalyi évi pénzmaradványból 25 millió forintot tett félre arra, hogy környezetbarát vegyszeres locsolással portalanítsa az egyes utcákat.

Címkék