Kéri Mihály egyéni kiállítása Szigetszentmiklóson

Az érdi köz- és kulturális élet egyik kiemelkedő alakjának, a képzőművészként is ismert Kéri Mihálynak az egyéni kiállítását tekinthetik meg azok, akik a következő hetekben ellátogatnak a szigetszentmiklósi Közösségi Házba. A tárlat főképp a művész elmúlt tíz esztendejének a munkásságát foglalja össze.

Hasonló tartalmaink:

A szigetszentmiklósi Városi Könyvtár és Közösségi Ház Galériájában tegnap óta látható Kéri Mihály legfrissebb kiállítása, ahol a látogatók közel harminc alkotáson keresztül ismerkedhetnek az érdi festő művészetével. Kéri Mihály elmondta, általában négy-öt évente gyűlik össze egy egyéni tárlatra való anyag, de, mint hozzátette, most sem csak ebből az időszakból válogatott. Az alkotó ugyanakkor elárulta, a falakon számos korábban kiállításon még nem látott képek is vannak.

A kiállítást megnyitó Novotny Tihamér művészettörténész a Kéri Mihály festészetével kapcsolatban néhány éve írt gondolatait idézte fel. Mint fogalmazott, nem könnyű egy olyan absztrakt művészről beszélni mint ő.

Hogy manapság mi foglalkoztatja az alkotót, arról – többek között – az idén készült Hírek című kép árulkodik. Kéri Mihály szerint a mű azért is érdekes, mert társadalmi szerepvállalása ellenére a művészetben ritkán ihleti meg a közélet és a politika.

Kéri Mihály kiállítását május 26-ig lehet megtekinteni a szigetszentmiklósi Közösségi Házban.

Címkék