Csak gyalog vagy lóháton járható a kiserdő Érden

A Tárnoki úti kiserdő védelme érdekében a polgárőrség megszüntette az átmenő gépjárműforgalmat az érintett területen. A bevezető szakaszoknál kőtorlaszokat helyeztek el, helyenként árkot is ástak azért, hogy az illegális hulladéklerakást megszüntessék, vagyis megőrizzék azt az állapotot, amely a TeSzedd akciónak köszönhetően alakult ki.

Hasonló tartalmaink:

A TeSzedd akció keretében a múlt hétvégén közel 120 önkéntes dolgozott azon, hogy a környéket megtisztítsák. A kiserdő Érd egyik legfertőzöttebb területe volt, mondhatni az illegális hulladéklerakás melegágya, nem véletlen, hogy itt gyűltek össze a legtöbben, hogy összeszedjék a szemetet.

Fontos tudni, hogy az illegális lerakók potenciális szennyező- és fertőzőforrások. A kórokozók, a mérgező- és szennyezőanyagok a talajvízbe szivárogva veszélyeztethetik többek között az ivóvízbázist. A takarás nélküli rothadó hulladékban pedig elszaporodhatnak a rovarok és a rágcsálók, melyek kórokozók terjesztői lehetnek. A szél szintén messzire szállíthatja a könnyebb szemetet és a keletkező bűzt. A Tárnoki úti kiserdőt szinte minden évben kitakarítják, mégis újra és újra oda hordják az emberek a szemetet. Az önkormányzat ezért a polgárőrség segítségét kérte és lezáratta a területet annak érdekében, hogy autóval ne lehessen megközelíteni, kizárólag csak gyalogosan, vagy pedig lóháton, hisz az Ördöglovas Sport Egyesület is a közelben működik.

A környezet tisztán tartása érdekében a rendvédelmi szervek rendszeresen járőrőznek a környéken.

A lakosság számára fontos információ, hogy az érdi hulladékudvarban évente 500 kg kevert építési törmeléket és négy darab gumiabroncsot ingyenesen adhatnak le! További információk arról, hogy mit és milyen mennyiségben lehet leadni, az ÉTH honlapján találnak.

Címkék