Európai díjat nyert a Pumukli Óvoda

Európai Hulladékcsökkentési Díjat nyert az érdi Pumukli Óvoda. A díjért több mint 90 szervezet versenyezett szerte Európából.  

Hasonló tartalmaink:

CiMDBU5WUAE9EqiMájus 11-én este Brüsszelben hirdették ki, hogy az oktatási intézmények kategóriában az érdi Pumukli Óvoda pályázata lett a legjobb.

Az „előzsűri”, az OKTF Nemzeti Hulladékgazdálkodási Igazgatóság még februárban választotta ki az érdi óvodát 85 másik  pályázat közül a nemzetközi megmérettetésre.

A Pumukli Óvoda az Európai Hulladékcsökkentési Hét keretében rendkívül aktív és kreatív programsorozattal irányította rá a figyelmet a hulladékcsökkentés, az újra használat és az újrahasznosítás fontosságára és előnyeire, ezért ítélte őket a magyar zsűri méltónak arra, hogy a nemzetközi versenyen is elindulhasson.

Az Európai Hulladékcsökkentési Hét keretében a Pumukli Német Nemzetiségi Óvoda nevelői rendkívül összetett és kreatív programsorozattal irányították rá a figyelmet a hulladékcsökkentés, az újrahasználat és az újrahasznosítás fontosságára és előnyeire. A gyerekekkel hulladékot válogattak, azokból, azokkal építettek, számoltak, tornáztak, barkácsoltak, jótékonysági gyűjtést szerveztek, a szülőkkel ökológiai lábnyomot számoltak, hulladékudvart látogattak.

CiMDA0cWkAACHOUGyermek-szülő pályázatot hirdettek, az újrahasznosított anyagokból készült tárgyakból kiállítást rendeztek. A legjobbakat – a kezdeményezés céljával összhangban – PET palack pingvinnel díjazták, és pumukliminden résztvevőt kávékapszula madárkával jutalmaztak. A családok ezen felül újrahasznosított papírból készült Zöld Pumukli hűtőmágnest, és „Nem kérek szórólapot!” matricát kaptak ajándékba. Utóbbival a háztartásokban a hulladékkeletkezés megelőzését igyekeztek előmozdítani a szervezők. A szülők, családtagok több programban is részt vettek, így több formában és módon is találkoztak környezettudatos megoldásokkal.

 

Címkék