Helyzet helyzet hátán, de megvan a győzelem

Helyzet helyzet hátán, kivédett tizenegyes, dominancia és a legfőbb: három pont. Így nyert az Érdi VSE labdarúgó csapata hazai pályán 1–0-ra a Csornai SE ellen az NB III Nyugati csoportjának 32. fordulójában.

Hasonló tartalmaink:

Csizmadia Zoltán sárga lapos eltiltás miatt nem vehetett részt az Érdi VSE–Csornai SE találkozón, Limperger Zsoltnak talán legfontosabb kulcsjátékosát, a házi góllövőlistát tizenegy góllal vezető támadó középpályást nélkülöznie kellett.

A mindig lelkes Csizmadia hiányában is nagyon nekiugrott a Csornai SE-nek a hazai együttes, már a negyedik percben a belső védő, Csiszár Zoltán maradt fent egy szöglet után, majd Gyurácz Bálint beadására érkezett, de a csornai kapus, Lőre Pál leért a kapu jobb alsó sarkára.

Alig három perccel később Kelemen Patrik a bal kapufától öt méterre kanyarított középre, ám passzára nem érkezett senki, Nagy Szabolcs a gólvonal előtt mentett.

A védekezésre és a kontrára berendezkedett vendégek – akik a tabella tizenötödik helyét foglalják el – többször is hibáztak, ilyen volt a 11. percben is, amikor Pallagi aggresszívan támadta le a védőket, labdát is szerzett, majd Kelemennek továbbított, az ő beadását a csornai portás lehúzta.

Az első negyed óra végén még egy szép akció után Palásthy Norbert veszélyeztetett, de lövése épphogy elkerülte a kaput.

A szerencse sem volt az érdiekkel, na meg a túloldalon egy bravúrt bravúrra halmozó kapus állt. A 23. percben a jobbhátvéd, Ország Péter beadása után Palásthy próbálta meg átemelni Lőre Pált – sikertelenül.

Újabb három percet kellett várni egy ígéretes érdi akcióra, amikor a másik szélső hátvéd, Pintér Nikola parádés pörgetéssel szöktette Gyurácz Bálintot, az ő beadása egy kis szerencsével maradt Pallagi Botondnál, aki nyolc méterről, ajtó-ablak helyzetben durrantott fölé.

A 29. perc hozta az első nagy csornai lehetőséget, amikor Kerékgyártó Dávid három érdin vitte át a labdát, majd a játékvezető ítélete szerint Csiszár Zoltán szabálytalanul állította meg a büntetőterületen belül. A tizenegyeshez a tizenegyes számú játékos, Serfőző Bence állt oda, ám rendkívül pocsékul lőtte azt, Kertész Ferenc jobbra vetődve védte a laposan érkező büntetőt!

Limperger Zsolt próbált forgatni egyet csapatán, Gyurácz a jobb oldalra, Kelemen Patrik a balra került át, ami jó döntésnek bizonyult, hiszen Gyurácz már sokadszor remekül ugrott ki, de Palásthyhoz hasonlóan ő sem tudta átemelni a remek napot kifogó Lőrét.

Nem csökkent az érdi lendület, a 36. percben egy pillanatra megnyílt a masszív csornai védelem, Gyurácz lépett meg és játszotta magát ziccerbe, de talán túl önzetlen volt, lövés helyett Palásthyt játszotta volna meg, aki viszont lemaradt.

A 40. percben a pontrúgás-specialista Pallagi Botond szöglete majdnem beakadt a vendég kapuba, ám Lőre Pál – ha üggyel-bajjal is, de – védett. A labda játékba hozatala nem sikerült túl fényesen a vendégeknek, Kelemenhez került a játékszer, ő pedig váratlanul eleresztett egy nagy löketet 25 méterről, viszont Lőre nagy nehézségek árán, de a gólvonalon kívül tartotta a labdát.

Nem csillapodott az érdiek lelkesedése, a gól egyre inkább érett, ám Kelemen fejesét is kitornázta Lőre. Az első félidő a két kapus meccse volt, Lőre hat bravúrt mutatott be, míg Kertész tizenegyest védett!

A második játékrész kicsit döcögősen kezdődött, az első momentum az 58. percben történt, amikor Korozmán Norbert váltotta Hegedűs Norbertet – mint később kiderült, a középpályás lesérült, aztán Skita Tamás érkezett Palásthy helyére néhány perccel később. Hegedűs kiválásával, Korozmán érkezésével támadóbb lett az Érdi VSE.

A második félidő első helyzete Ország előtt adódott, aki a tizenhatos jobb oldaláról tüzelt, lövése még megpattant, de látványos vetődéssel Lőre védett.

Az érdi akciók után megtört a jég, a csornaiak is eljutottak az ellenfél tizenhatosáig, ám a szépen kijátszott akciót csúnyán elpuskázták, az új műfüves pályán landolt a labda…

A 68. percben Korozmán lépett ki, de beadása után Skita elől mentettek a védők.

A néhány perce pályán lévő Skita pazar váltásnak bizonyult, még ha nem is volt nagy feladata, miután Pintér ugratta ki Kelement, aki az alapvonalon cselezte ki védőjét, beadását pedig a gólvonalon álló Skita juttatta a kapuba. MEGTÖRT A JÉG, 1–0! (Erre szokták azt mondani, hogy nem volt nagy gól, de ott kellett lenni.)

Az érdiek vezető találata után néhány perc erejéig úgy tűnt, hogy feladja a sündisznó-állást a Csorna, amely el is kezdett támadni, ám pontosan emiatt fellazult a védelmük. Gyurácz–Korozmán–Skita összjáték után utóbbi helyzetét Lőre védte.

Aztán nem sokkal később, a 72. percben Kelemen labdaszerzése után kontrázott az Érdi VSE, Skita két jó csel után lőtt, de blokkoltak a csornaiak.

A 76. percben Gyuráczot is kénytelen volt lehozni Limperger Zsolt, ő is lesérült, helyére Balázsovics Máté érkezett, míg Hannich Péter, a vendégek vezetőedzője két helyen változtatott csapatán, amely jóval támadóbb hadrendbe állt át.

A hajrá előtt fokozódott a feszültség, nyomasztóvá vált a meccs, hiszen a vendégek mindent egy lapra feltéve támadtak, de az érdiek reménykedtek, hogy ezúttal nem ismétlődik meg az Andráshida elleni meccs, amikor a 93. percben szerzett hidai góllal lett 1–1 a meccs.

A meccslabda viszont ott volt Balázsovics lábában, a három érdi csere majdnem eldöntötte a meccset, amikor Korozmán indította Balázsovicsot, aki a kapust elfektetve lőtt/passzolt éles szögből, de helyzetéről egyrészt Skita épphogy lemaradt, másrészt nem talált kaput.

A hajrában voltak próbálkozásai a Csornának, de a 90. percben egy baloldali szabadrúgást Kertész nagy bravúrral védett, maradt az 1–0-s érdi siker, amellyel Limperger Zsolték továbbra is a tabella tizedik helyét foglalják el.

NB III-as szinthez képest kimagaslóan jó, akciódús találkozón szerezte meg a három pontot az Érdi VSE, amely május 29-én, vasárnap 18 órától a Tatabánya FC otthonában lép pályára.

Érdi VSE–Csornai SE 1–0 (0–0)

Érd, 200 néző. Vezette: Kovács Gábor Péter (Reinicz, Horváth Edina)

Érdi VSE: Kertész – Ország, Honti, Csiszár, Pintér N. – Kónya, Pallagi, Hegedűs (Korozmán, 58. perc) – Kelemen, Palásthy (Skita, 62. p.), Gyurácz B. (Balázsovics, 76. p.)

Vezetőedző: Limperger Zsolt

Csornai SE: Lőre – Babics (Visy, 76. p.), Nagy Szabolcs, Füredi, Czanik – Serfőző, Dávid, Bognár Zs., Litresics (Szabó Tibor, a szünetben), Kerékgyártó (Hajdár, 76. p.) – Császár.

Vezetőedző: Hannich Péter

Gólszerző: Skita 69. perc

Mestermérleg:

Limperger Zsolt: Olyan meccset játszottunk, amilyet általában szoktunk, sajnos. Ami azt jelenti, hogy nem játszunk rosszul, sok helyzetünk van, de ezeket kihagyjuk. Ezt a meccset már az első félidőben le kellett volna hozni, de ilyen a foci, hogy egyszer átjöttek a félpályán, a játékvezető megadott egy tizenegyest. Lehetett volna úgy is, hogy három nullás fordulás helyett fordulunk null eggyel. Hálistennek null nullal fordultunk, a második félidőben behúztuk. Több volt ebben a meccsben, bízom benne, hogy az utolsó két fordulóban tudunk nyerni.

Hannich Péter: Két egyforma képességű csapat játszott, mindkét csapatnak megvoltak a gólszerzési lehetőségei, de a nagyobb lehetőségünk nekünk volt, viszont kihagytuk a tizenegyest. Második félidőben egy tipikus ikszes meccs volt, a végén a szerencsésebb csapat győzött. Ez egy null nullás találkozó volt. A csapat játékát látva, szerkezetét tudva, tudtuk, hogy az ellenfélnek nagyon jól fejelő játékosai vannak, életveszélyesek a pontrúgásaik és a beadásaik, ezért felmagasítottuk a védekezést, próbáltuk leszűkíteni a területet, hogy ne legyen lehetőség a labdákat beívelni. A kapott gól után egyértelmű szándékunk volt, hogy kiegyenlítsünk, de a végén az érdi kapus nagy bravúrral védett egy szabadrúgást. Megyünk tovább a III. Kerület ellen hazai pályán győzelemmel szeretnénk búcsúzni. Ha azt a tizenegyest berúgjuk, akkor a mérleg nyelve felénk állt volna, ezzel még jobb lett volna a kontrajátékunk, de a futballban nincs „ha”, úgyhogy innentől kezdve nincs miről beszélni.

Címkék