Az Európa Ligára készülnek

Csütörtökön reggel utazott tovább Érdről a június 3-án kezdődő Európa Ligára, valamint az augusztusi Európa Bajnoki selejtezőkre készülő röplabda női válogatott.

Hasonló tartalmaink:

Jan de Brandt, a magyar női röplabda-válogatott szövetségi kapitánya elmondta, hogy valaki sérülés miatt hiányzik, de akadnak olyanok is, akik tanulmányaikra hivatkozva mondták le a válogatott szereplést. Ugyanakkor néhány rutinosabb játékost a selejtezőkre pihentet a belga szakember, valamint a júniusi Európa Ligában több fiatal játékosnak is lehetőséget ad majd a bizonyításra.

Az idei fő cél az Európa Bajnoki selejtezők sikeres megvívása, a felkészülést is ennek rendelik alá.

A jelenlegi keretben 14 játékos kapott helyet, köztük rutinosabbak is, akik a tavalyi Európa Liga győztes csapatnak is tagjai voltak, mint Széles Petra. De két abszolút újonc is lehetőséget kap a bizonyításra, egyikük Nagy Eszter.

A válogatott az Európa Liga előtt Franciaországban két, Spanyolországban pedig három felkészülési mérkőzést játszik. Május 29-én tér majd vissza a válogatott, hogy egyből Nyíregyházára, az Európa Liga csoportkör első fordulójának színhelyére utazzon.

Címkék