Érdre is lecsapott a vihar

Főként kidőlt fákhoz és vízzel elárasztott házakhoz és pincékhez riasztották a tűzoltókat kedden Érden. Még dolgoznak a viharkárok felszámolásán, eddig tíz helyre vonultak ki a tűzoltók a vihar miatt, de még mindig érkeznek bejelentések különféle károkról.

Hasonló tartalmaink:

Csámpai Attila a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az ÉrdMost-nak elmondta, hogy a tűzoltókat főként kidőlt fákhoz és vízzel elárasztott lakóházakhoz hívták, mert a vízelvezető árkok nem tudták elnyelni az extrém csapadékterhelést.

Mit tegyünk, ha kár ért minket?
A lakásbiztosításoknál két napunk van arra, hogy bejelentsük a kárt, így nem árt minél előbb értesíteni a biztosítót. Emellett a kárenyhítésről is gondoskodni kell, ha ez elmarad, akkor lehetséges, hogy kevesebb lesz a kifizetett biztosítási összeg, mint a helyreállítási költség. Mit jelent ez a gyakorlatban? Előfordulhat például, hogy elviszi a tető egy részét a vihar, de utána nem takarjuk le fóliával a további beázások elkerülésére, és ezután a teljes ház beázik. Ilyenkor a biztosító dönthet úgy, hogy nem megfelelő volt a további károk elleni védelem és csupán a tetőt fizeti ki nekünk, a beázást már nem.

 

Címkék