Közösségi ház épül Érd Parkvárosban

Ülést tartott csütörtökön Érd Megyei Jogú Város közgyűlése. Döntöttek adókedvezményről, ingatlanvásárlásról, és elfogadták a város cégeinek tavalyi évi beszámolóit is. Egy adás-vételi szerződés módosításának köszönhetően pedig új közösségi ház épül Parkvárosban a Gépész és az Aszfaltozó utca sarkán. 

Hasonló tartalmaink:

Érd Megyei Jogú Város közgyűlése módosította a korábbi adás-vételi szerződését, amit 2006. júniusában kötöttek az akkori felek az épülő Intersparral. A korábban kötött megállapodáshoz képest egy jóval kedvezőbb konstrukció alakult ki, aminek köszönhetően a város mintegy 200 millió forintot spórol.  A Gépész és az Aszfaltozó utca sarkán egy kulcsrakész állapotban lévő több mint 400 négyzetméteres közösségi házat ad az Interspar az önkormányzat birtokába, amiért a város tíz éven át bruttó 510 ezer forint bérleti díjat fizet, majd tíz év elteltével megvásárolhatja az ingatlant 1 millió forint plusz áfa értékben. Ez azt jelenti, hogy a korábbi tervekkel szemben, amikor is a város 50 évre bérelt volna helyiségeket a Sparban 260 millió forintért, most önálló épületet kap 60 millió forint ellenértékben. Az új közösségi ház a Parkvárosban élő több tízezer ember új közösségi tereként fog funkcionálni.

Adókönnyítést vezetett be a közgyűlés. A jövőben azok az építési ingatlanok, amelyek nem kerülhetnek a rájuk vonatkozó jogszabályok miatt beépítésre, a jövőben mentesülnek a helyi adófizetési kötelezettség alól.

Áprilistól egy szervezet, a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. (NHKV) felügyelete alá került az egész ország területén a közszolgáltatás körében gyűjtött hulladékok kezelése. Érden a szemétszállítást az ÉTH végzi, a változás csupán annyi, hogy  áprilistól a lakosság az új társaságtól kapja a számlákat, amihez az érdi cégnek kell adatot szolgáltatnia. A közgyűlés ezért úgy módosította a korábban kötött hulladékgazdálkodási szerződését az ÉTH-val, hogy abban lefektette, hogy a vállalatnak kötelezően be kell szolgáltatnia a NHKV felé az adatokat, mert ha nem teszi, úgy megbüntetik a várost.

Folyamatban van a Topoly utcai Időseket Ellátó Központ és a Szociális Szolgáltató Központ tervezése, hiszen hamarosan a két intézmény teljesen megújul. Ahhoz, hogy a beruházás a tervek szerinti minőségben valósuljon meg, az önkormányzat úgy döntött, hogy ingatlant vásárol a Tállya utcában.

Címkék