Győzelemmel búcsúzott szurkolóitól az Érdi VSE

2–1-re legyőzte az Érdi VSE a Csepel FC-t hazai környezetben, az NB III-as labdarúgó-bajnokság 34., utolsó fordulójában. Sikerükkel tizedik helyen végeztek az érdiek.

Hasonló tartalmaink:

Változatos mérkőzést hozott az NB III-as labdarúgó-bajnokság Nyugati csoportjának érdi összecsapása. A házigazdák egy saját és egy öngóllal legyőzték a Csepelt, így megőrizték tizedik pozíciójukat a tabellán. A találkozón mindkét oldalon akadtak kisebb-nagyobb helyzetek, egy-egy kiállítás is volt, no meg egy büntető. A szurkolók remekül szórakoztak, ráadásul megtalálták a közös hangot a vendégdrukkerekkel is.

Az első komolyabb lehetőség a 8. percben adódott Korozmán Norbert előtt, de a csepeli Botlik kapus nem botlott meg, hanem szépen védett. A 11. minutumban már az első hazai találat is megszületett: érdi szöglet után Korozmán a tizenhatos vonalának közelében kapott labdát, megnézte a kapu jobb oldalát és mesterien tekerve talált a hálóba, 1–0.

A 26. percben azonban büntetőhöz jutottak a vendégek, amit a 10-es mezben játszó Szemán Lajos a jobb alsó sarokba lőtt, 1–1. Kertész kapus hiába érzett rá az irányra, hárítani nem tudta a remekül helyezett lövést.

A 39. percben ismét előnybe kerülhetett volna Limperger Zsolt együttese, de Botlik hárított. Ezután két helyzet is adódott a fővárosiak előtt, de ahogy a hazai lehetőség, úgy ezek is kimaradtak. A félidőben 1–1 volt az állás.

Az 57. percben Palásthy Norbert érkezett hazai oldalon Balázsovics Máté helyére. Mint később kiderült, ez a váltás nagyon jó döntés volt. A 77. percben ugyanis Pintér Nikola remekül ugrott ki két csepeli szorításában a vendégek tizenhatosánál, majd a középre tett labdáját a berobbanó Palásthyval szorosan együtt mozgó csepeli védő, Haraszkó Sándor juttatta a hálóba, 2–1. Ezzel az öngóllal ismét fórba került az Érd. A mérkőzés krónikájához tartozik, hogy a második hazai találat előtt, még az 59. percben megkapta második sárga lapját a csepeliek gólszerzője, így Szemánt kiállította a játékvezető. A vendéglátók tehát emberelőnyben jutottak újból vezetéshez, amelyet azonban már nem adtak ki a kezükből.

A 88. percben akár ismét egyenlíthetet volna a Csepel: egy eladott labdát követően Molnár Tamás egy az egyben támadhatott volna kapura, ezt azonban nem hagyhatta Csiszár Zoltán, és utolsó emberként szabálytalankodva állta útját a veszélyes csepeli támadásnak. Természetesen a mutatvány piros lapot ért, így végül mindkét gárda tíz emberrel fejezte be a találkozót.

A lefújást követően vastapssal köszönte meg a több száz hazai szurkoló a labdarúgók idei teljesítményét. Az Érdi VSE tizedik helyen zárta az NB III Nyugati csoportját, tizenkét győzelemmel, nyolc döntetlennel és szintén tizenkettő vereséggel.

NB III, Nyugati csoport, 34. forduló:

ÉRDI VSE – CSEPEL FC 2–1 (1–1)

Érd, 300 néző. Vezette: Böcskei

Érdi VSE: Kertész – Ország, Csiszár, Honti, Pintér N. – Pallagi (Skita, 70. perc), Kónya (Gyurácz B., a szünetben), Korozmán – Balázsovics (Palásthy, 57. p.), Csizmadia, Kelemen.

Vezetőedző: Limperger Zsolt.

Csepel FC: Botlik – Teplán, Hesz (Busai, 57. p.), Haraszkó, Gauzer – Horváth Ádám, Tóth Csaba, Sztankó (Szabó Ádám, 46.), Simon Krisztián – Molnár Tamás, Szemán.

Vezetőedző: Takács Krisztián.

Limperger Zsolt: Nagyon fontos volt számunkra, hogy nyerjünk, mert így sikerült elérnünk az alapvető célunkat, hogy a 6-10. helyek egyikét megszerezzük az idei bajnokságban. A szurkolóknak köszönjük, hogy biztattak minket az egész szezonban. Most jön egy kis pihenés, aztán jöhet a következő szezon.

Címkék