Diákstúdiókat támogatott az Ifjúsági Önkormányzat

Kamerákat, mikrofonokat, erősítőket, laptopokat és egyéb technikai eszközöket adott át az Ifjúsági Önkormányzat az érdi középiskoláknak. A támogatói szerződést csütörtök délelőtt írták alá a tanintézmények képviselői, valamint Erdélyi Áron diák-alpolgármester a Polgárok Házában.

Hasonló tartalmaink:

Az első Ifjúsági Önkormányzat 2015. október 1-jétől működik a város közgyűlése által elfogadott Alapokmány szerint. A város önkormányzata a diákok rendelkezésére tíz millió forintot bocsátott, amiből saját költségvetést készítettek. Az elmúlt hónapokban ebből a büdzséből támogatták az érdi középiskolák szalagavató báljait, tanulást segítő, készségfejlesztő programot szerveztek az általános iskolások számára, valamint multimédiás eszközökkel támogatták a Habilitációs Központot is. Továbbá különdíjat ajánlottak fel az Érd Virágzó Kertváros fotópályázat nyertesinek, támogatást nyújtottak a Masters SE egyik versenyzőjének egy nemzetközi versenyen való részvételéhez, de részt vettek a „Mikulás a Főtéren” akcióban is.

Februárban az Ifjúsági Önkormányzat pályázatot hirdetett a középiskolák diákstúdióinak fejlesztésére, amire 1.200.000 forintot különítettek el. A tenderre az érdi középiskolák jelentkezhettek, iskolánként 400.000 forint értékben megjelölve azokat a technikai felszereléseket, amelyekkel az iskolai stúdiókat kívánták fejleszteni.

Erdélyi Áron diák-alpolgármester elmondta, hogy a kezdeményezés mind a tanulók, mind pedig a tanárok körében igen nagy tetszést aratott, ugyanis a fejlesztéseknek köszönhetően jelentősen könnyebbé vált az iskolai rendezvények lebonyolítása. Ezután a három középiskola képviselői és a diák-alpolgármester aláírták a támogatói szerződést.

Varga Zsolt, a Vörösmarty Mihály Gimnázium tanára, aki egyúttal a VMG diákstúdiójáért is felel, az aláírást követően elmondta, hogy több tízéves eszközöket használtak az iskolában, amiknek a javítására a fedezetet korábban rendkívül nehezen sikerült előteremteni. Éppen ezért nagyon örültek az Ifjúsági Önkormányzat kezdeményezésének, hogy egy nagyobb összeget tudtak fordítani az általuk megjelölt termékek beszerzésére.

Az Érdi Gárdonyi Géza Általános Iskola és Gimnázium igazgatója, Pintérné Bernyó Piroska rámutatott, hogy bár az iskola épülete szépen fel lett újítva, sajnos a diákstúdiót nem tudták korábban fejleszteni. Ugyanakkor számtalan rendezvényt tartanak az udvarban és bent az épületben is, ami miatt korábban fájt a fejük, hogy nem tudják a megfelelő színvonalon hangosítani a műsorokat. Az Ifjúsági Önkormányzat kezdeményezésének köszönhetően azonban a probléma megoldódott, így az igazgatónő hálás szívvel mondott köszönetet a fiataloknak.

Dózsa Lajos, a Kós Károly Szakképző Iskola igazgatója is köszönetet mondott az Ifjúsági Önkormányzatnak, ugyanis az Ercsi úti intézmény stúdiója 1995-ben a legmodernebb eszközökkel lett felszerelve, azonban azóta eltelt több, mint húsz év, így azok a berendezések  is elavultak. Az igazgató kiemelte, hogy az általuk kért kellékek nemcsak a stúdiót, hanem a rendezvényeiket is ki fogják szolgálni.

Címkék