Fontos döntés előtt az Országgyűlés

Az Országgyűlés hétfőn tartja a nyári szünet előtti utolsó ülésnapját. A szavazások napirendjén szereplő huszonhat előterjesztés között szerepel a 2017-es költségvetés elfogadása is, ami tartalmazza a “Modern Városok Programban” az érdi fejlesztésekre előirányzott időarányos összeget is. T. Mészáros András korábban arra szólította fel a Pest megyei országgyűlési képviselőket, hogy támogassák a jövő évi büdzsét, s ezzel együtt Érd fejlődését.

Hasonló tartalmaink:

Az ülésnap délelőtt 10 órakor Kissné Köles Erika szlovén nemzetiségi szószóló felszólalásával kezdődik, aki a független Szlovén Köztársaság megalakulásának 25. évfordulójára emlékezik.

A határozathozatalokat közvetlenül a napirend előtti felszólalások után tartja a Ház. Ekkor várható döntés az idei költségvetés módosításáról, továbbá a 2017-es büdzséről is.

T. Mészáros András, Érd polgármestere múlt heti sajtótájékoztatóján kérte a környék országgyűlési képviselőit, hogy tegyék le voksukat a  2017-es költségvetés mellett, amelynek köszönhetően városunk a tervezett ütemben tudná végrehajtani nagyarányú fejlesztéseit.

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a költségvetési javaslat április végi benyújtásakor az adócsökkentés, az otthonteremtés és a gyarapodás büdzséjének nevezte javaslatát, amely 3,1 százalékos gazdasági növekedéssel és 2,4 százalékos GDP-arányos államháztartási hiánnyal számol.

Zárószavazást tartanak a kabinet oktatási átszervezési javaslatáról is, amely a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) helyébe tankerületi központokat hozna létre az iskolák egységes állami fenntartására, továbbá differenciált béremelést adna a pedagógusoknak.

Fideszes kezdeményezésre a képviselők elfogadhatnak a brókerbotrányok károsultjait segítő kárrendezési intézkedéseket, szavaznak a menekültügyi eljárások további gyorsításáról, jóváhagyhatják Montenegró csatlakozását a NATO-hoz, valamint több kulturális és energetikai módosítást is elfogadhatnak.

 

Címkék