Szelektív hulladékgyűjtés

Már nem kell időpontot kérni, érkezési sorrendben átvehetik a szelektív gyűjtőedényeket az ingatlantulajdonosok. Komposztáló ládát is lehet még igényelni.

Hasonló tartalmaink:

A háztartások mintegy háromnegyede már átvette az elkülönített hulladékgyűjtésre alkalmas kukákat, így zökkenőmentesen, a megadott ütemterv szerint folyik a műanyag és a papírhulladék háztól való elszállítása.

Akik még nem vitték haza a szelektív gyűjtőedényeket, június 1-től az ÉTH Sas utcai telephelyén vehetik át azokat. Nem szükséges időpontot kérni, a kukákat érkezési sorrendben adják ki az ingatlantulajdonosoknak. Fontos viszont, hogy ügyfélszolgálati időben keressék fel a szolgáltatót. A személyazonossági igazolványuk és lakcímkártyájuk mellett, a szemétszállítás díjának befizetéséről szóló utolsó csekket is vigyék magukkal! Ha nem személyesen történik az átvétel, a megbízott részére készítsenek meghatalmazást. Gyorsabb lehet az ügyintézés, ha a lakosok magukkal hozzák az internetről letöltött átvételi elismervényt, de a szükséges adatokat az ügyintézők a helyszínen is kitöltik.

Az ÉTH idén májusban a komposztáló ládák kiosztását is elkezdte. Mivel ezekből jóval levesebb állt rendelkezésre, a lakosoknak előre be kellett jelenteni az igényüket. Eddig a ládáknak közel a felét vitték el a lakosok. Aki előjegyzett rá, annak félretették, ugyanakkor azokat is várják, akik korábban nem igényelték.

Szamek Zsolt, az ÉTH ügyvezető igazgatója úgy nyilatkozott, hogy az érdiek örülnek az új szolgáltatásnak. A háztól való szállítást jóval egyszerűbbnek és kényelmesebbnek tartják a hulladékszigetes megoldásnál.

Június közepétől pedig elindul a kísérleti jelleggel bevezetett üveggyűjtés is. Erre azonban egyelőre csak Parkvárosban számíthatnak a lakosok. A különleges, országosan is ritkaságszámba menő szolgáltatást egy pályázatnak köszönhetően, próbajelleggel vezeti be a szolgáltató és egyelőre csupán ezer háztartást érint. Az ehhez szükséges edényeket már házhoz szállították. Az elkülönített hulladékok – műanyag, papír és üveg – szállítási napja megegyezik, így ebben a városrészben mindhárom edényt ugyanabban az időpontban kell kitenni a ház elé.

 

Címkék