Aranyérem az ob első játéknapján

Megnyerte a magyar bajnokság első fordulóját Dömötör-Mátrai Beáta és Nagy Krisztina. A Delta RSE Érd strandröplabda párosa huszonhat induló egység közül végzett az élen.

Hasonló tartalmaink:

Harmadik helyen kiemelt párosként a Sárkovics – Farkas kettős ellen kezdett Dömötör-Mátrai Beáta és Nagy Krisztina a strandröplabda-bajnokság 1. fordulójában. Az érdi Delta RSE kettőse 2:0-ra nyerte ezt a mérkőzést. Utána az Ancsin – Császár egység ellen is 2:0-ra nyertek Dömötör-Mátraiék. A Szombathelyi Szandra – Villám Lilla párossal szemben már a legjobb négy volt a tét a folytatásban: ebben a párharcban kikapott 2:0-ra a Delta duója. A továbbiakban vigaszágon azokkal a szerbekkel játszottak a négyért Beáék, akiktől a balatonakarattyai Kispest Open döntőjében kikaptak. De ezúttal az első, elveszített szett után fordítottak és 2:1-re nyertek. A vasárnapi folytatásban egy másik szerb párossal kerültek szembe. Az első játszmát megnyerte a tavalyi bajnokság ezüstérmes érdi párosa, aztán kiegyenlített az ellenfél. A harmadikat szoros küzdelemben megint hozta és végül győzött az érdi team. A döntőben Lakatos Enikővel és Lutter Eszterrel kellett megmérkőzni, akik a mieinket felülmúló Szombathelyi – Villám egységet verték meg az elődöntőben. Az első játszma itt is elment, de a következő kettőt hozták és diadalmaskodtak Nagy Krisztáék, méghozzá tudatos, magabiztos játékkal. A Delta RSE Érdnek ez egyfajta visszavágás is volt a tavaly elveszített országos bajnoki fináléért.

13417419_1022942247743128_7430207442272779614_nAz utánpótlás válogatott érdi Tátrai Nikolett és Tóth-Lakics Petra szintén nevezett a felnőttek mezőnyében. Pénteken, a selejtezőben nyertek Háfra Dominika és Háfra Orsolya ellen 2:1-re, amivel főtáblára kerültek. Szombaton a Lakatos – Lutter páros ellen kezdtek, de 2:0-ra kikaptak. Ezután vigaszágon mehettek tovább, ahol nyertek is a Hackl – Kovács kettős ellen 2:0-ra. A Szabó – Tóth párostól viszont kikaptak ugyanilyen arányban, így véget ért számukra a torna. Összesítésben 12. helyen zártak az ob első fordulójában.

U20-ban Gál Vivien Végh Angélával indult és bronzérmes helyen végzett, míg U16-ban Csörgi Evelin Fertődi Dorottya oldalán mérette meg magát és ötödik helyen végzett.

Címkék