Eb-bronz, Eb-kvóta, tizenhét érem

Az Érdi Spartacus kilenc fiatal birkózója vett részt az ESMTK szabadfogású versenyén, ahol két arany-, három ezüst- és öt bronzérmet sikerült szereznie az érdieknek; Narancsik Bence két súlyban is bronzérmet szerzett.

Hasonló tartalmaink:

Eredmények:

18 kg Bori Richárd I., Narancsik Levente III.

23 kg Narancsik Bence III.

25 kg Narancsik Bence III.

32 kg Kaszás Elza I., Bogyai Csenge II.

35 kg Bákai Ferenc II.

42 kg Hegedűs-Nagy Bence II., Sipos Milán III.

46 kg Kaszás Lilla III.

 

A dunaújvárosi sportcsarnokban rendezték a Komócsi Gábor Emlékverseny keretén belül a kadet szabadfogású rangsorversenyt. Öt érdi egy arany-, egy bronzérmet, valamint egy negyedik- és két ötödik helyet értek el. Berta Mike nagyon jó pozícióból sérülés miatt feladni kényszerült a versenyt.

Eredmények:

63 kg Berta Mike IV.

69 kg Végh Richárd II., Buzás Patrik V.

85 kg Pataki Sámuel I.

100 kg Tamás Patrik V.

 

A soroksári sportcsarnokbanv tartották az UWW (United Word Wrestling) Pankration Európa Bajnokságot, melyet a Magyar Birkózó Szövetség Grappling Pankration és MMA Szakági Szövetsége szervezett.

FB_IMG_Lemak_ViktorLemák Viktor 57 kilogrammban indult, nem igazán könnyű sorsolást kapott elit pankracióban, azeri, és ukrán ellenfelein túljutva orosz ellenfelével szemben pontozással kikapott, így Európa-bajnoki bronzéremnek örülhetett és jogot szerzett a júliusban Las Vegasban megrendezésre kerülő MMA világbajnokságon való részvételre.

 

Június 18-én ismét a kadetek vettek részt Dorogon a kötöttfogású válogató rangsorversenyen, valamint három versenyző vett részt a párhuzamosan rendezett gyerek versenyen.

A kadet verseny érmein kívül nagy volt a tét, hiszen Váncza Istvánnak ezen a versenyen kellett megszerezni a jogot a július végén, Stockholmban rendezendő Kadet Európa-bajnokságra, a ceglédi Török Tamással szemben, ugyanis az eddigi versenyek alapján egy győzelme volt egy vereség mellett. Váncza koncentrált birkózással 4-1-re nyert, s ezzel megváltotta repülőjegyét az Eb-re.

 elől: Narancsik Levente, Narancsik Bence, Krokavecz Mátyás, Sipos Boglárka, hátsó sor: Váncza István, Berta Mike, Tar Mihály, Pataki Sámuel, Buzás Patrik, Tamás Patrik

elől: Narancsik Levente, Narancsik Bence, Krokavecz Mátyás, Sipos Boglárka, hátsó sor: Váncza István, Berta Mike, Tar Mihály, Pataki Sámuel, Buzás Patrik, Tamás Patrik

A viadalon két arany-, három bronzérem és két ötödik pontszerző helyet értek el Tar Mihály birkózói. A csapatok pontversenyében az ötödik helyen végzett az érdi együttes.

Eredmények:

Gyerek korcsoport:

Jakab Roland V.

Jakab Dániel III.

Krokavecz Mátyás I.

Kadet korcsoport:

56 kg Sipos Boglárka III.

54 kg Váncza István I.

85 kg Pataki Sámuel V.

+100 kg Tamás Patrik III.

 

Címkék