Köszöntötték az egykori úri szabót

Deák Géza nemrégiben ünnepelte a kilencvenedik születésnapját, aminek apropóján tegnap délután városunk vezetése is köszöntötte az Érden élő, egykoron úri szabóként dolgozó Géza bácsit. 

Hasonló tartalmaink:

Immár több éves hagyomány, hogy az önkormányzat születésnapjuk alkalmából ajándékcsomaggal köszönti a város idősebb polgárait. T. Mészáros András polgármester és Fülöp Sándorné önkormányzati képviselő ezúttal a kilencvenedik évét a napokban betöltött Deák Gézát kereste fel parkvárosi otthonában, aki ez alkalomból nem csak a város, hanem – egy emléklap formájában, – a magyar kormány jókívánságait is átvehette.

A kilencven esztendős Géza bácsi noha a tűt és cérnát már nehezen fogja meg, de egy kis kerti munka manapság sem okoz gondot számára. Érden az 1960-as évek elején vásárolt parkvárosi házban, lányával, unokáival és mostanra már három dédunokájával éli mindennapjait. A nyugdíjazásáig a főváros egyik legnagyobb szabóságán, úgynevezett angol úri szabóként dolgozó Deák Géza a mai napig megpróbál aktív életet élni.

Géza bácsi természetesen a hosszú élet titkát is elárulta. Szerinte a szenvedélyektől való tartózkodás és a mértékletesség lehet az alapja, hogy valaki megélhesse ezt a kort.

Géza bácsi a fiatalabb korosztályok számára, amolyan jó tanácsként hozzátette, legalább néha hallgassák meg az öregeket, mert bár más világban éltek mint ők, de a élettapasztalatuk sokat segíthet.

Címkék